Dec 31, 2009

Recaps of 2009..

This is my longest entry of 2009. Heh.. Bear with it.. :)

Over the year 2009, a lot of things have happened. I've met people of all kinds, backgrounds, places....

Looking back, I wasn't always in one place.. I was everywhere.. Attending invitations, conferences, trips, vacations in various places.. Unlike while I was an undergrad..

Last year, October 2008, I set foot to Jogjakarta with the Sanggar Kirana honeys, and it was memorable..
December 2008, I traveled to Kuching Sarawak with Mimie, an all-time-good-and-quarrel friend (why I only remember her about quarrel?? hahah.. because we argue a lot.. different head, different mind.. hoho.. love you Mimie!) and it was quarrelsome there!! Hahaha.. Told you we catfight each other.. (ooppss.. nothing like that actually.. hoho)

Off topic.. Duhh~ those were last year's, Diana!!!

This year?? I had once thought (thought??) of going to Aussie to visit Mimie but couldn't find time (yeah, rite...). Now that she has finished her MSc and is coming back to Malaysia (Welcome home, Mimie!)...... there goes my chance.. OMG!! She's catching her flight today!! I totally forgot!! (Gotta send her an FB wall post :P)
DONE! :D


Now, now.. How about reviewing those married couples of 2009 (mostly those I attended)??

FRIENDS AND ACQUAINTANCES:




Nurul Raihan & Husband (sorry, forgot your husband's name.. )



Sharina & Hafiz
(pic: credit to Ijan)



Rizal Mazli & Roswadya
(pic: credit to Salina Yanti)



Fatin Liyana & Isa
(pic credit to Hafizul)



Farid Fadhly & Ili Liyana




Azima & Khairy
(pic: credit to Azima's FB)



Zainur Azwin & Hafez
(pic: credit to Awin's FB)



FAMILIES & RELATIVES:



Megat Tarmizi & Shahida



Megat Zulkarnain & Nazirah



Mohd. Fahmi & Nurul Syazwani
(pic: credit to Iqbal, my bro)


Done with weddings..


Other Activites...

UTP Convocation 2009
Somebody graduated ;)
(sorry, that somebody doesn't want his face to be exposed.. duhh~)


SANGGAR KIRANA (UTP Gamelan Team)

2009 Masiswa Games


Festival Gamelan Malaysia @ UKM


Pertandingan Tilawah Peringkat Kebangsaan @ UTP



Teluk Batik and Aziyan's Birthday..





SAYANG Reunion at Kuantan..





Raya at Teluk Intan (my hometown)..



(pics: credits to Aziyan and Zam)


All in all, there were happy and sad moments..

It's the end of the year, thus, everything should end. Several things happened in 2009 should stay in 2009. We have to move on... The good things taken as memories, bad things gotta be thrown into the seas.. hohoho~

Good Bye 2009..

Dec 30, 2009

Restu vs Setia.

Tiba-tiba aku rasa nak taip pasal hubungan percintaan pulak. Bukan apa, baru-baru ni ada orang yang aku kenal telah putus percintaannya.. Nama dirahsiakan.. (Heheh.. Stended la rahsia2 nama ni kan?) Mungkin belum putus tetapi hubungan goyah atau kedua-dua nya merahsiakan status mereka ketika ini? Malu agaknya sebab sebelum tu beriya-iya betul menggedik-gedik, berloving-loving dalam laman sosial itu.. (u noe wut) macam dunia ni depa yang punya lah..

Isk.. Hangpa toksah salah paham plak.. aku bkn nak kata.. aku nak bagi contoh saja, kalau tak kompem lagi tu, toksah la beriya-iya sangat tergedik-gedik, i love u, u love me, depan semua orang, macam la org len takdak awek, takdak balak.. isk.. aku pun malu nak baca.. tapi nak buat camana kalau dah kita terjebak dalam conversation tu kan.. terpaksa la baca... Kalau paihtu kawen naseb hangpa baik la, kalau tak jadi?



Di sini aku nak kelaskan perhubungan percintaan ni dari sudut restu keluarga dan kesetiaan pasangan:

  1. Keluarga si perempuan tidak restu. Si lelaki masih berusaha utk membuktikan keihlasan hatinya. Si perempuan percaya 100% keihklasan si lelaki dan bersabar dengan sikap keluarganya. Kedua-duanya setia meneruskan perhubungan, mengharungi berbagai dugaan bertahun-tahun lamanya, dan keluarga si perempuan akhirnya merestui.
    Korang rasa tak wujud percintaan begini?? Hanya dalam drama2 TV saje?? Korang silap! Hahah.. Masih ramai lagi manusia berjiwa tabah kat dunia ni ok~
  2. Keluarga si perempuan tidak restu. Si lelaki masih berusaha utk membuktikan keihlasan hatinya. Si perempuan pula nekad memutuskan hubungan kerana belum betul2 mengenali pasangannya. Si lelaki kecewa kerana tidak berjaya meyakinkan pasangannya.
    Ni x sabar nama nya. Cepat pulak goyah hati si perempuan ni sedangkan si lelaki betul2 ikhlas. Kalau sabar sikit insya Allah berjaya.
  3. Keluarga si perempuan tidak restu. Si lelaki pasrah. Si perempuan kecewa kerana si lelaki cepat mengalah sedangkan hatinya mahukan si lelaki. Putus hubungan.
    Kalau dia betul2 nak, mesti dia berusaha buktikan diri dia.
  4. Keluarga si lelaki tidak restu. Si lelaki bertegas membuktikan ketepatan pilihannya juga dan terus berusaha. Malangnya, si perempuan pula goyah hatinya kerana berasa tidak ada harapan lagi utk mereka bersama sekiranya keluarga si lelaki tidak menyukai dirinya. Si perempuan kalah dengan emosi nya lalu meminta putus hubungan kerana tidak mahu setia dan meneruskan pancaroba perhubungan mereka kerana tidak yakin akan mendapat apa yang mereka impikan.
    Hurm.. Ini maksudnya, perempuan tu tak serius lagi. Lelaki je beriye, last2 kene tinggal.. adess..
  5. Keluarga si lelaki tidak restu. Si lelaki tidak mempertahankan wanita kesayangannya. Si wanita kecewa tetapi apa yang boleh dilakukan. Takkan perigi nak cari timba?
    Kalau camni plak seolah-olah si lelaki tidak serius. Cari aje yang lain..
  6. Keluarga kedua-duanya tidak restu. Tapi pasangan ini tegar mempertahankan hubungan mereka sehingga salah satu atau kedua-dua keluarga pasrah dan merestui.
    Kalau salah satu restu pun ok lah tu. Mungkin setelah berkahwin, mereka lebih diterima.. ye lah.. mak bapak mana yang tak fikir masa depan anak2 kan?
  7. Keluarga kedua-duanya tidak restu. Salah seorang atau kedua-dua antara pasangan ini putus asa dan akhirnya putus tak kemana.
    Ni memang jalan buntu.. Dua-dua malas nak cari pasal dengan keluarga masing-masing. Ada jugak bagusnya.. huhu.. senang hati mak bapak, anak-anak ikut cakap. hoho..

Dec 27, 2009

Jangan salah faham tentang krismas.

Seorang artis tweet this: "Kalau agama lain boleh ucap Aidilfitri dkt kita, knp kita tak boleh ucap Krismas? Jgn sempitkan Islam. Islam dan Melayu tu tak sama!"

Kenyataan ini perlu penjelasan:

Muslims can wish their Christian friends 'merry Christmas', dengan niat menjaga hati. Itupun kalau mendapat pertikaian seperti kenyataan di atas. Seboleh-bolehnya, elakkan. Sebaik-baiknya, ucapkan sahaja 'Happy New Year.' Cukup.

The point is, we can't celebrate Christmas because it's not our belief.

Kita wajib percaya kepada Nabi Isa 'Alaihis Salam atau Jesus sebagai salah seorang daripada 25 Rasul yang kita wajib beriman. Kita telah diberitahu di dalam Al-Quran bahawasanya pada waktu Nabi Isa A.S. hendak disalib oleh pengikut2nya yang ingkar, Allah Subhanahu wa Ta'ala telah menggantikan tempat baginda dengan seorang pengikutnya yang berbangsa Yahudi juga, lalu Nabi Isa A.S. diangkat pula oleh Allah S.W.T. ke langit. Nabi Isa tidak pernah di salib!

Walhal penganut agama Kristian percaya mereka telah berjaya menghukum salib terhadap Nabi Isa. Bercanggah bukan?? Dan berdosa jika kita percaya kan? Kalau kita sambut maksudnya kita percaya la.. Haihh..

Tidak salah berkawan, tidak salah open-minded. Tapi ingat! Jangan biarkan ketelusan logik akal fikiran kita membatasi akidah sehingga kita menjatuhkan maruah agama kita sendiri.. Di sini lah teruji nya kekuatan jiwa seorang Muslim.

Naudzubillah min dzalik..

"Islam dan Melayu tu tak sama!" ?? Ada pulak yang ambil kesempatan nanti.. 'Ooh.. sebagai orang Melayu, kita boleh celebrate christmas lah!'

SALAH! Kalau kamu melayu yang beragama Kristian, ye silakan.. Kalau kamu melayu beragama Islam, pintu taubat masih terbuka untuk kamu... Astaghfirullahal'azim..

Atau adakah die nak maksudkan Hari Raya Aidilfitri tu utk org melayu je? Isk.. Takkan la sejahil itu.. Tak kut~~

Peringatan ini untuk semua terutama diri saya sendiri.. Dalam arus kemodenan dunia, kita sering terlupa asas2 kehidupan yang utama. Kita lebih menekankan kepada kemahiran sains dan teknologi sedangkan asas yang paling utama adalah asas akidah! Runtuhnya akidah, berjayakah kita sebagai manusia, khalifah di muka bumi?? Fikir-fikir kan lah.. Sanggup gadai maruah agama dan bangsa semata-mata untuk menjaga hati sesetengah pihak??

Tak payah tuding2 jari.. Satu jari telunjuk ke hadapan, 4 jari2 yg lain mengarah kepada diri kita sendiri..

Dec 23, 2009

Excited!

Yes! I'm in the excited mode right now.. Yeah, I know my paper for symposium was not that perfect (but I've completed and sent it to the PGO) plus that paper will be sent to ITSIM 2010 (I sure will mend it later) but today I will be going on a vacatiooooonnnn!!!!!!!!!! Woohhoooo!!!

Family vacation actually. This has always make me feel excited! When it comes to family vacation, I feel like there's a spring under my feet that makes me jump, jump, jump! I feel like a 4-year-old girl but who cares! It's not like I seldom joined previous vacations 'coz we have had family trips twice a year, almost every school breaks! And we're still having it!

And I've never been more excited..

Damn, I'm 25 next year.. fuh! heh.. some people say, "age is just a number.." *wink* *wink*

Dec 22, 2009

kembung, sardin, tauhu

Kalo sape2 taktau lg, aku ni 'hantu laksa' sebab mak aku 'hantu laksa' pastu turun kat aku sebab dari aku kecik lagi mak aku sangat suka masak laksa, siap paksa aku belajar cara2 nak masak laksa lagi tu!! Horhh!! Mana tak berantu.. :P

Jadinya, aku sangat suka masak laksa tapi dari dulu lagi kitorang selalu rasa kuah laksa yang kitorang dah biasa buat ni macam ada kekurangan. Tak sesedap yang mak aku cakap dia penah makan time kt penang dulu. Cari punya cari punya cari, baru-baru ni mak aku dapat tips. Kuah laksa sedap kalo kite campur ikan kembung, sardin, tauhu... ada yang kasi tips masuk ikan bilis sekali! (edit: ohh.. silap2.. tapis air rebusan ikan bilis tuh jer~~ tp mak aku bgtau kitorg x pnah buat tu sbb dh gune kiub ikan bilis. Tp aku rase mesti ade bezanya kan? huhu..) Selama ni kitorang buat guna satu jenis ikan je.. kembung saja, atau sardin saja.. pergh.. dengo pun dah meleleh air liur beb! Aku laa... korang taktau aa.. aku memang suke makan ikan.

Ape lagi?? Takkan takmo try kan?? Ahad aritu aku pun buat la kuah laksa.. Stended aa kalo time2 mak aku bz correct paper spm, aku pun bz jugak aa.. terima menu sahaja~~ Tapi ikan yang aku gune kembung, sardin dan tauhu sahaja.. Tak igt pulak ke ikan bilis tu..

Ikan kembung


Ikan sardin

Part yang paling best mase buat laksa ialah ketika mengasingkan isi dari tulang.. hoho.. tipu la kalo sape2 masak laksa x buat bende ni.. :P apedia?? ye.. amik isi ikan masuk mulut instead of masuk pinggan lg satu! koh3!! Ngelat betul! Dah tu ape yang tinggal nk buat kuah?? heheh.. ade2.. kitorang ni dh expert.. keh3.. poyo je.. Dah blend2 semua bende, masuk dlm periuk nak masak ni.. kasi masak pastu tak sempat nk masuk daun kesum dengan bunga kantan lagi aku dah tak sabar nak rasa..

Sluurrrpp~ sesudu.. Pergh!!!! Terangkat beb! Bukan nak puji kuah laksa aku :P.. Tp mmg betul aa resepi tu!! Kenapa la dari dulu2 tak tau ni?? isk3..

Okeh! Aku nk gi tido plak.. tibe2 je td teringat kt laksa dan sekarang ni siyes tgh meleleh air liur aku!! LOL~ tolong jangan geli~ :P

Dec 18, 2009

AVATAR's awesome!!!


Watch avatar!! it's awesome!! I know it's kinda not logic, considering the fact that there's no such thing as a living avatar and also the transferring of a human soul from a human body to the avatar's body?? But heck! The CGI's great! Like real!



Gorgeous!!!





But for children.. please, do not get influenced.. they are just imaginations.. maybe somebody wishes for a life like such, but damn, I love it!!

Dec 10, 2009

The Chuck Bass thing

Gossip Girls has nearly reached the end of season 3 and I am one of the hot series die hard fan! Although, I didn't watched the episodes immediately after they were uploaded. I'm getting confused episode by episode seeing Chuck Bass (played by Ed Westwick) changing characters! Maybe his fans would die to see him right now since he's now the most gentle person (in my eyes) in the super hot series.. Let's go through the characters of Chuck Bass:

Season 1:
damn hot womanizer, casanova
obnoxious yet hilarious
fiercely loyal to his best friend, Nate Archibald
has liked Blair Waldorf for a long time

Season 2:
showing all his love for Blair and has really been into her
is often shown to be nearly monogamous in light of his love for Blair
changed back to old Chuck after his father's death
played a cat and mouse game with Blair, both unsure of their true feelings

Season 3:
love and trust Blair with all his heart
use every authorities he has and his wealth to ensure Blair's happiness and satisfaction
(that's all I could see since it hasn't finished yet)


Despite all the sometimes-elaborate plans for vengeance and self-gain formed by both Chuck and Blair when it comes to manipulation and revenge where he is a male version of Blair Waldorf, Chuck has really changed!

Just how much influence a woman can lay on a man until a jerk has in the end turned into a responsible gentleman??

Untuk wanita

Mood aku agak baik hari ni walaupun ada kerja yang perlu diselesaikan segera.. Cuma, sejak 2 menjak ni, ada satu lagu yang selalu bermain di kepala dan bibir aku.. Lagu lama.. Dan aku nak tujukan lagu ni untuk semua wanita, perempuan, puteri, budak sekolah yang perempuan, kesimpulannya, kalau kau rasa kau perempuan, kau hayatilah!

Aduhai PuteriKu Sayang
Aduhai PuteriKu Sayang
Puteri
Ku Sayang

Lembutmu Tak Bererti
Kau Mudah Dijual Beli

Kau Mampu Menandingi Lelaki Dalam Berbakti

Lembut Bukan Hiasan

Bukan Jua Kebanggaan

Tapi Kau Sayap Kiri Pada Suami Yang Sejati


Disebalik Bersih Wajahmu

Disebalik Tabir Dirimu

Ada Rahsia Agung Tersembunyi Dalam Diri

Itulah Sekeping Hati Yang Takut Pada Ilahi

Berpegang Pada Janji Mengabdikan Diri


Malumu Mahkota Yang Tidak Perlukan Singgahsana

Tetapi Ia Ber
Kuasa Menjaga Diri dan Nama
Tiada Siapa Yang Akan Boleh Merampasnya
Melainkan Kau Sendiri Yang Pergi Menyerah Diri


Ketegasanmu Umpama Benteng Negara dan Agama

dari Dirobohkan dan Jua dari Dibinasakannya
Wahai
PuteriKu Sayang Kau Bunga Terpelihara
Mahligai Syurga Itulah Tempatnya

Aduhai
PuteriKu Sayang
Kau Bunga Kebanggaan

Aduhai
PuteriKu Sayang
Kau Bunga Idaman


Dendangan Hijjaz..

Dec 9, 2009

Thinking of the odds.


Dec 8, 2009

Selamat berjaya.

Selamat berjaya menempuh dugaan hidup mu
Aku tak mungkin berada lagi di tempat itu untuk melihat mu
Maafkan aku
Kau adalah sebahagian dari diriku
Aku tak mahu kita saling menyakiti lagi
Cukup lah dengan apa yang telah terjadi
Bukan aku membenci
Atau memencil diri
.....
.....
Hati ini telah dilukai


Angin Menderu
Dahan Jatuh Menimpa Batu
Guguran

Murai Terkejut Berkicau-kicauan
Langit Mendung Diliputi Awan
Alamat Bumi Disirami Hujan

Hatiku Rindu
Orang Jauh Tak Lupa Dari
Kenangan

Fikiran Kusut Berisau-risauan
Sakit Untung Ditinggalkan Kawan
Ibarat Kapal Tidak Berhaluan
Sayang Di Sayang

Dec 7, 2009

Aku tak faham!

Kadang-kadang aku pelik dengan lelaki. Bukan semua, segolongannya sahaja. Aku rasa mesti ramai yang familiar dengan ayat ni: "Dah ade awek tu, buat la cara dah ade awek. Sebok nak cari pompuan lain tu ape hal?" Ok.. Aku faham yang tak semua orang komited dengan satu perhubungan. Kebanyakkannya lebih selesa dengan 'open relationship'. Ok, i get it!! Most women are like that too.. Ok! I really get it!! That's none of my business. I'm not interested to know more either. But please understand people like me too!! I'm not into open relationship so just get out of my way!!

LOL! Sorry for the emotional first paragraph.. huhu.. aku actually bengang dengan sorang kawan aku ni.. Adakah sebab ego membuatkan die mengaku die dh ade awek tp sebenarnya tak?? Aku sangat tak faham!

  1. Die cakap die dah ade girlfriend, steady, since university i think.. But at the same time he tried to flirt with my good friend. He used to contact her a lot. He only called me after she got married, just to tell me how frustrated he was when he heard about the walimah from her mother himself. Aku tanye die, ko tak tau ke die dh ade boyfriend? Kan dah terpampang kt friendster die? Boleh pulak die jawab, aku tau, tapi aku tak sangke plak smpi nak kawin. WTF! ko ingat semua org macam kau? Care to ask first??

  2. Bile aku cakap, ko bukan dh ade girlfriend ke? Die cakap, girlfriend tu memang girlfriend, tapi die masih mencari. Mencari what?? kut ye pun cari la yang takde boyfriend!! But he did mention that there's one time when he stopped calling my friend tu, sebab dia tak sure.. Dah rambang mata la tu.. Pastu bile dh ade gf, asal sebok2 nak g cari balik kwn aku tu.. hisy!! Die cakap, die nk ada byk pilihan.. Pastu bile member tu kawin, ko yg putih mata!! Ha!! Padan muka!!

  3. Ade satu masa ni die call, byk kali jugak la tapi aku tgh busy so aku tak pasan. Aku just sms him the next day to ask why he called. Die reply soh call balik, he said it's urgent and he has only one sms left! So I did just to feel how regretted I was for calling him then. Bukan penting pun! Dia just nak cakap, 'aku nak masuk minang ko boleh? Esok aku hantar rombongan.' Menyirap giler aku mase tu.. Memang aku tau die main-main tapi perlu ke? Orang tak main-main la bende siyes mcm ni!! Whether die main2 or betul2, it's just not appropriate!! Foolish!! I swear to myself, aku takkan layan mamat tak betul ni dah!

  4. Petang tadi die call lagi.. kali kedua selepas call die yg giler tu. And I'm glad, everytime die call, I was driving. So ade alasan nk letak. But this time, I wanted to end his temptation. LOL. Aku dah ckp aku tgh drive. And aku takde ape nk sembang pun. Die dh call kawan2 die (yela tu), pastu die call aku. Bukan ckp ape pun, crite pasal keje die, pastu tanye pasal member aku yg dh kawin tu.. Aku sound la.. udah2 la.. die dh jadi bini org dh pun.. Die tanye nape aku senyap. Aku ckp la aku nk concentrate driving. Kalo die nk ckp, ckp la, aku dengar. Pastu die ckp die bosan. Aku ckp, call la girlfriend ko.. Die ckp dah takde ape nak ckp.. Abistu yang ko ckp dengan aku ni apedie?? Aku ckp laa, aku setiap masa call bf aku, ade je bende nk crite.. Pastu die ckp, maybe sbb dh lame sgt kut, dh takde ape nak crite.. Whadde?? Aku tanye brape lame?? Dr 2004.. Hehh.. Aku kawan dgn bf aku dr ujung 2003 kut~ Aku ckp kt die, lebih kurang je, aku dgn bf aku pun dh 6 tahun, but still, kitorg ade byk bende lagi boleh share.. Live goes on.. WE go on too! Pastu die cam terasa kut, and die nak hang up.. Aku buat2 pujuk aa.. aku ckp, eh, takkan majuk kut.. die kate, takde lah... Urm.. takpe la.. And so, aku ckp. 'Aku ckp betul ni, buat girlfriend ko macam bestfriend. Tak susah pun..' Die jawab 'aku tau, hurm, xpe lah. bye.' And we hung up. And I felt so relieved!! I did it!


Aku bukan tak nak kawan dengan dia.. Sepanjang semua orang dah keje ni, kitorang tak penah jumpe 4 mata pun.. Dulu2 pun jumpe mase kenduri kawin kawan2.. Calling2 je.. Ramai jugak kawan2 aku yg lelaki yang calling2 but we talk friends things. Not more than that. But this guy has crossed the line! Aku paham skrg kenapa kawan aku tu tak layan call die.. Sebab die byk mengarut aa.. Bosan giler ckp dengan mamat ni.. Typical casanova.. Mulut manis.. Sembang je lebey!!! Isi tarak!! Sorry! We're nothing like those typical women you've met out there! We don't easily fall for words.. lame~

Wedding reception at Jelapang Padi Malaysia.

Yesterday was Abg Ami's (my cousin) wedding reception at Jitra. The Bride's side was held on Saturday, which we missed because Mak was still in KL. We rushed from Teluk Intan to KL to fetch Mak, and back to Teluk Intan to take our packed up things and off again to Jitra, Kedah. It was a tiresome journey but I always love being there.

We arrived at Taman Mawar, Jitra at about 9 pm.. Loads of works were waiting. LOL. That's the best part about wedding ceremony things. We only slept at 3 am and we have to get up before 8 for loads of other things to settle.. On the day itself, nobody's quite sitting down and watching. Everybody was busy with their own tasks. Mine was always handing 'bunga telur or doorgifts' to the guests, sound simple but tiring, with the hot weather there.. heheh.. I got headache at the end of the day..

Unfortunately, we could not stay a little longer because Mak will have her examiners' meeting on Monday morning 8 am. So we were all settled and on the road at about 5 pm. It was sooo sad!!

Damn I love these dudes!!


The delicious cake!!

My favourite dudes.. Sengal~ ;P

Heh.. hopefully you guys weren't expecting to see a wedding reception on a paddy field itself.. LOL.

Dec 1, 2009

Three happy siblings at home ALONE..

Mak has already been in KL for the chief examiners' meeting for the SPM papers, and it's for a week. We sent her last Sunday at the Grand Continental Hotel, Jalan Raja Laut. As it's not often for us to be there, we took the opportunities to window shop at Jalan TAR, Semua House and SOGO. Mak even got herself a new handbag! Well, she's actually looking for one since a week ago. SALE at SOGO with all the KLiers away for Hari Raya Haji was nothing like the usual end-of-year sale. The roads along the shopping center there were quite clear and the shoppers were not that crowded. The only noise that could be heard was the sound of buses' engines and the honkings. Looking at the scenarios in SOGO itself, even at The Store Teluk Intan, Happy Hour would be the craziest and noisiest hour, with everyone grabbing sale items, pushing and yelling, but that day at SOGO, Happy Hour was like the usual hour. We got ourselves three comforter sets; for my bed, my sister's and my parents'.

Abah, on the other hand, has just been off to Sungai Petani for a three-day audit training under SKOMK. So that left us, the three siblings at home! Aha~! Cooking? Urm, not twice a day I think. Maybe once! We've cooked spaghetti sauce, soup and curry with all the 'daging korban', should be enough for a week, whenever we feel like having them for meals. My little bro doesn't usually eat what we eat, so he usually cook his own dishes but the spaghetti was on his request so he has no complain. Perfect and easy for me.. :D

But still, I have to be home to watch over them. I was actually planning to visit my room (hehe..) in UTP this week, but it seems impossible now.. So sorry housemates. I'll try to be there by Friday but if not, see y'all next week. Furthermore, the allowance hasn't been paid yet and I'm broke!

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015