Jan 29, 2010

Random ke..

Pukul 8 pagi tadi saya dan Rai pegi swim. Hari ini tak larat nak jog dulu, macam hari rabu kelmarin. Eheh. Saya ok kalau nak jog (yela tu.. Bangun pun lambat!), tapi Rai tak larat sebab semalam pagi dan petang dia dah pergi ke gym. Saya tak larat nak ikut dia sebab saya tak dapat tidur malam sebelumnya kerana runsing memikirkan routing method saya yang tunggang langgang, dengan evaluation technique yang masih dalam siasatan.. :P Satu malam study.. Koh4.. Tiba-tiba rajin pulak! Huh.. Takmo fikir! Takmo fikir sekarang! Sekarang nak menaip!

Awal pulak matahari naik hari ini. Pukul 915 am, kitorang dah naik. Kang sun-burnt pulak kulit yang dah sedia kering nih! Haishh.. Bukan pandai sangat swim pun, 5 kali kuak dah penat.. Wakakaka.. Dah setahun setengah tak swim. Dulu belajar teknik berenang dengan Tikah dan Ainol, sekarang semua dah hilang. Masuk air baru kali ketiga sejak buat master ni. Slowly gaining back the memory of how to swim like a swimmer. Dang~

Tadi breakfast coco crunch jer. Chin ajak tapau food kat kafe, tapi, rambut saya basah lagi, so saya malas nak pergi tapau. Susu tak ada, so saya kunyah aje coco crunch tu. Tiba-tiba saya rasa tak seronok. :(

Coco crunch sekarang dah tak sama macam coco crunch zaman kita sekolah-sekolah dulu. Dulu, kalau makan saja-saja gitu pun terasa choc dia... PERGH! Sekarang? Saya kunyah-kunyak rasa manis je lebih.. haihh.. usha-usha balik seketul-ketul, warna pun dah kurang gelap.. kecewa betul laa.. Dunia makin maju, harga barang makin naik, tapi kualiti?? Makin rendah! FRUST~! Ko dah kaya kut NESTLE!!!

Ini gambar-gambar yang di google. Huhu.

Jan 28, 2010

PROSES PEMBUATAN TUALA WANITA PAKAI BUANG YANG BIASA



PROSES PEMBUATAN TUALA WANITA PAKAI BUANG BIASA
anita diperbuat daripada serbuk pulpa kayu yang dilembutkan dan diputihkan melalui proses pelunturan dengan bahan peluntur berklorin yang menghasilkan bahan kimia iaitu dioksin @ dioxin. Apabila telah lembut, lapisan inilah yang dijadikan tuala wanita pakai buang dan digunakan oleh wanita di seluruh dunia pada tahun 1970...

Bagaimana Dioksin menyerap ke dalam rahim?
Darah haid yang mengalir keluar akan memasuki tuala wanita melalui permukaan jaringan atau kain bukan kapas. Gas toksik yang dibebaskan akan terus berhubung dengan kulit dan akhirnya menyebabkan jangkitan. Sekiranya tuala wanita tersebut menggunakan kain kapas semulajadi, ia akan menyerap segala gas bertoksik. Ia akan mengelakkan masalah jangkitan, ruam, gatal atau alahan. Darah haid akan mengalir keluar dari uterus dan diserap oleh tuala wanita. Sejenis gas bertoksik yang dinamakan dioksin akan terbebas melalui proses pemeluapan. Dioksin akan diserap ke dalam rahim melalui saluran uterus dan akhirnya sampai di ovari melalui tiup fallopio.

BERTUKAR LAH KEPADA PAD HERBA AVAIL!
KLIK LINK INI:

Jan 26, 2010

From LOVE comes RESPECT...

In this high-tech, civilized (for certain) world, is there still a wife or a husband who would say, "I don't love my spouse. I only care for him/her because he/she is a good person." Is there??

Or, "My LOVE has died a long time ago. He/she is just my husband/wife and I care for him/her."

If there still is, there are several possibilities that I could think of about this person:

First, EITHER this person was brought up lacking from love OR does not understand or have any knowledge of what LOVE is all about from the perspective of the individual self (heart and mind) or the religion.

AND no wonder we heard and saw wives beating husbands, husbands beating wives, children losing respects to parents, disobedience of wives, half-hearted husbands following wives' unnecessary orders (in some cases from Islamic point of view) and so on.
Why has that happened?
No LOVE, no RESPECT.

Maybe most of us think that LOVE is like how we see couples nowadays cherishing moments, walking together by the lakes or seasides, spending breakfast and lunch and dinner and tea and supper together, 24/7 as if they're in their own world and nothing could tear them apart. For long-distance relationship, calling each other every night before sleep for example, SMSing, using IMs and e-mails and what not. Is that how we see it?? Is that what we think LOVE is??

These are all temporary.

"There is more than meets the eyes." - unknown.

I don't want to make this general because others might think differently from me.
From what I've learned, I shall conclude here that every good things occurred in our lives come from God.

Every good things we do (honestly, whole-heartedly), the nawaitu must be because of Allah.

As we love Allah, then we love our parents, spouses, children.
As we love Allah, then we love our friends.
As we love Allah, then we love others.

Love Allah, know Allah, then we will love our own self. We will appreciate others. We will finally see that love and care for others are because of Allah only! None others.
Love for Allah must surmount love for others.

Is it so hard to say, "I love my spouse because of Allah." honestly from the heart? If it is, then maybe we have to really treasure and learn to love Allah first..

Saying that "my love has died a long time ago." is just the same as saying, "I've given up on Allah" He who never give up on us.
WHAT.A.SHAME.

Pouch cantik!!


Cosmetic pouch...

Keperluan setiap wanita...
:)






bahagian dalam jenis tahan lame ni tau!~


Kod: AP1

Harga biasa RM 19.90

Harga Diana Classic RM 15.00

SOLD to Syada

Tapi.....

Kalau beli minyak wangi Little White Dress EDP yang kite jual RM65.00 je....
Korang boleh dapat beli beg ni dengan harga RM5.00 SAHAJA..

Ni haa gambar Little White Dress

memang wangiiii~~ siyess~ korang mesti suke punyee~~
Ape tunggu lagi?? Isi aje borang tempahan tuu..

SOLD to Syada

Jan 24, 2010

Movie Review: Paranormal Activity & Adnan Sempit.

PARANORMAL ACTIVITY


I watched this film with my ex-roommate, about two weeks ago if I'm not mistaken. The eagerness to watch came from a rumor that this was a sort of documentary film based on true story that describes a paranormal activity in a haunted house of a couple, Katie Featherson and Micah Sloat. Some early reviews said that the video was the actual video taped by the victims. Eventually, after watching the 90 minutes show, we started to doubt the ending because it seemed not real, so we googled for reviews and found out that the ending was actually created by Spielberg himself!! Damn! I was totally conned! So what? The film was great after all.. It was a little boring for the first half an hour with so much talks and discussions between the two main actors (because those were videotapes of their days and nights activities) that I nearly fallen asleep, but as the paranormal began, everybody was quite alert.. There are some parts that I think are quite foolish as most of the audiences laughed. For once, I was thinking, 'It's a supernatural film, hello~ you shouldn't have put a humour in it.' But as I think it over, considering the fact that it looked like a mockumentary, it does make sense since it's based on life events. Low-budget effects used but quite satisfying from my point of view. As a random audience, I give 4 stars out of 5.




ADNAN SEMPIT (English subtitled)


Directed by Ahmad Idham, it is a story of an office boy named Adnan (cast: Shaheizy Sam) who rides on a motorbike, loves to watch illegal motorbike race, easily provoked particularly regarding 'mat rempit' way of life, high self-confident and self-esteem ('poyo' gile mamat ni) with his own 'kampung' style but never bother what people think about it and in love with his own boss, Nadia (cast: Intan Ladyana). The cinema on the date and time I watched, was kind of full house which means, the promotion shows a success. The plot was not boring at all which proves the film trailer doesn't show the hilarious part only (unlike some films). Audiences were streaking with laughter for 90 minutes, and the ending was unpredictably making us burst into laughter and tears. Salut, Ahmad Idham! However humorous the story is, there are parts where my tears were running down my cheeks (ok, what a shame..) but I'm not gonna tell why, because who haven't watched yet should watch! That is if you ever 'layan' malay movies la rite? Out of 5, I give 4.5 stars!

Jan 23, 2010

Awas! Pemprosesan sos/kicap yang tidak bersih.



Tak suka betul kalau dapat tahu pasal pemprosesan makanan yang tak bersih di sesetengah kilang. Disgusting ok..


Usha link ni: Awas dengan sos/kicap ini. Dari blog ondscene.

Credit to Amril for posting the link.

Saya sarankan beli dan makan lah bahan mentah/siap proses yang memang sah HALAL dan BERSIH pembuatan dan pemprosesannya. Tiada keraguan. Sihat.

Jan 22, 2010

Hati-hati! Ditangkap di negara asing kerana membawa dadah??

Malam semalam lepak dengan Mimie dan Hanis di Kelasik Tomyam. Mimie baru balik dari Aussie, setahun kat sana, balik-balik dah ada MSc. So, banyak jugak lah nak bercerita dengan si Hanis yang suka travel nih. Ada satu perkara ni yang menarik perhatian saya. Agak jakun jugak lah dengan benda nih. Sure korang selalu dengar pasal orang Malaysia especially perempuan yang ditangkap di Brazil la, tiba-tiba kat Jepun kena tangkap kat airport sebab membawa dadah yang melebihi had yang jika disabit kesalahan boleh dihukum gantung sampai MATI!! Sejak 5 tahun kebelakangan ni (kalau korang baca paper la), banyak sangat kes-kes melibatkan dadah di kalangan travelers muda. Dan mereka sendiri mengaku tidak tahu menahu macamana dadah-dadah tu boleh ada dalam simpanan (beg) mereka. YE!! MEMANG MENCURIGAKAN!!

Semalam, Mimie cerita, kat airport Aussie, kalau kapal terbang dari Asia terutamanya dari MALAYSIA sampai, contohnya MAS sampai, segorombolan polis dengan anjing-anjing polis akan tunggu untuk menyambut ketibaan pelancong MAS.. Hohoho~ Tapi... kalau kapal terbang dari UK ke, London ke, US ke, tak ada pulak sampai macam tu.

Gambar hiasan sahaja..

Saya dengan pelik dan jakun nya bertanya, kenapa eh?? So, terkeluar la cerita seperti di perenggan pertama di atas. Ye, negara kita disyaki penyeludup dadah terbesar Asia.. Hahaha.. Sungguh memalukan walaupun saya rasa kita kena sabotaj sebenarnya.. Macam cerita budak-budak yang kena tangkap sebab bawak dadah tapi tak tahu menahu apa-apa pasal dadah yang dibawa tu la.. Menurut sumber-sumber yang boleh dipercayai, barang-barang ini di masukkan ke dalam beg mangsa ketika mangsa tidak sedar..


Damn scary.. So, nasihat mereka (Hanis dan Mimie);
  • kalau naik flight, make sure tak bawak beg/luggage yang ada poket (berzip atau tidak berzip) yang senang diseluk. Sebaik-baiknya, bawa beg/luggage yang tiada poket langsung.
  • Dan jangan sekali-kali berada jauh dari beg anda! 100% look after your own bags...

Bahaya. Malang tidak berbau. Tak pasal-pasal jadi mangsa teraniaya pulak. Hisy.. Simpang dek malaikat 44.

ok la ni beg ni, smart.. :D

][Y]@nN[e][: Semalam 21 Januari, genap lah enam tahun saya dan kekasih hati berkawan. Hehe.. Sengaja announce.. :P rindu la pulak kat diee.. :(

Jan 16, 2010

Tulisan berbentuk ugutan di laman Facebook: Seorang pelajar ASWARA didakwa.







"Mohamad Tasyrif, pelajar tahun pertama jurusan perfileman dan tidak diwakili peguam, ditahan sementara menunggu sebutan semula kesnya itu.

Dia didakwa menggunakan aplikasi internet itu secara sedar untuk memberi komen di laman Facebook dengan niat untuk mengganggu orang lain dengan menggunakan akaun pengguna, Shahrul Maizam, dengan menulis "ke nak aku baling bom petrol di sana plak?...harga boleh runding..." Kesalahan itu didakwa dilakukan di sebuah rumah B10-17-20, Blok 10, Jalan PJS 2B/1, Desa Mentari 2, Petaling Jaya, jam 10 pagi 10 Januari lalu."

Sumber Asli:Berita Harian


][Y]@nN[e][: So, after this semua orang termasuk diri saya sila beringat ye.. Harus banyak berhati-hati dalam melahirkan ekspresi di laman-laman sosial Facebook, Friendster, MySpace, Blogspot...., webpage apa2 la lagi kan.. Tak pasal-pasal masuk ISA..

Jan 12, 2010

TM offers netbook package with free broadband!

For university students and lecturers only.. hoho~

THIS is inspiring, OK!!

A netbook package with free broadband service.
- supported by Telekom Malaysia Berhad (TM).
- will be introduced this year.
- to 100,000 university students.
- minimum monthly installment of RM50 for two years.
- priority for first-year students and those from low-income families.

hmm.. 2 years at rm50 per month. That count up to rm1200 per netbook. Quite low. Let's not talk about affordability cause it's already rm50 per month~~ Duhh~

I'm not being negative, but just hope that the quality will not be as low as the price!

Finally, long live TM! ;P


Kindly refer here: The Star :Netbook package available soon for university students, lecturers

Jan 11, 2010

Sleeping beauty or sleep for the beauty or sleep like a baby?

They say I'm a baby. Because I go to bed early like around 12 midnight to 1 am?

Ceh. Tak ada kaitan pun gambar atas ni kan?? Huhu..

I don't know why. I think it's been like that since I entered my upper form, which is 16 years old. The reason was because I was not ready to meet with all kinds of ghosts. Was not sure if I was capable of thinking right if I ever got to stumble upon one. Hoho.. Talking about school hostels' ghost stories..

The habit stopped as I entered university, at least for the first three years resulted from workloads, group works, which all required a little burning of the midnight oil. Not so little since sometimes I even stayed up until 5 am in the morning? Hate it! Other than that, the age plays quite a big role in this issue.. You know, teenagers, we loved to hangout during weekends until late midnight watching movies, 'lepak'ing at mamak stall/restaurant, wasting time at the seaside.. Just flashing back the memories make me regret a lot of things. But like I've said before, as we enter a new term of life, all those things happened before should be just reminders for us to be a better person in the leading future. Good/happy moments taken as memories, bad things got to be thrown into the seas. Full Stop.

Ooh ye.. I was talking about sleeping early just now right.. I started sleeping early back when I was in my final semester of degree studies and the routine continues until now. Well, my point is I sleep early because I want to look healthy and beautiful. That's why I need enough sleep other than doing facial, taking supplements, exercising and else. I don't like to see eyebags under my eyes. It's just so not pretty for my face. But some might think that even if we sleep later than 2 am, and then wake up at 8 am to 10 am to get a minimum enough sleep, I think you might want to do a little research. Why? Because from what I've read and heard, to get a healthy beautiful look, you need to sleep before 1 am as after that hour, the skin tissue will start the process of renew and regenerate and it only happens while we're asleep!


So, I advice all readers to sleep early and lead a healthy life.. hoho.. ape kaitan.. eh ade2..

Jan 8, 2010

When a woman gives up..

"You are a strong girl. I've known you for so long. Don't give up just yet."

The thing is baby, I'm not a girl anymore. I've became a woman now. I have passions, ambitions and lots of other responsibilities to hold. I need to decide which to hold and which to give up because I cannot do this one-way and alone. I need back-ups. I mean, what's the point of doing something for the welfare of someone when that someone doesn't even recognize the deeds and the purpose they serve on the person itself?

It's true. I've given up a hell lot of responsibilities to a person that I've been holding since years and now I'm giving that person a space to get back to the old self. It's not that I didn't try to firmly hold to that role~? I've done everything, all supports that that person needed, spiritual, love, wealth. Even from the others too.

Why can't you be grateful to yourself?? To people around you?? To God at least??
For being surrounded by such wonderful, caring, giving people.
We don't want anything from you.
We don't care even if you couldn't pay us back!
We don't want all that!
We want YOU, THE YOU that we've always known.. Sadly enough.
Just how much have you changed! How far have you gone?

Turning your face away from me for the sake of a different sex friend when I was being nonjudgmental was a damn freaking huge mistake! because that's when I started being judgmental..

It's easy to give up on others, but it will be troublesome if you give up on yourself. So, stay put..

Jan 6, 2010

Lelaki dan tips memilih pasangan.

This past few days, asik entry emo2 aje kan?? Dah lari dr tujuan sebenar kite berblog. Lagi-lagi di awal tahun baru ni. So, ape kate kali ni, kite share sesuatu..

Lelaki yang kite suke: (Jeng jeng jeng)

1) Berhidung besar. Hohoho.. Besar mane tu ikut suke kite la. Oopss.. Kenapa? Menurut kajian, sikap kepimpinannya tinggi. Baru la kite dengar cakap sket. Tak pecaye? Cube ingat balik hidung2 pemimpin2 terkemuka. Kat Malaysia ni pun cukup lah.. heh..

2) Tall, dark and handsome.. Ahh~ dalam mimpi je tu.. Hahah.. bagi kite, asalkan tak 'muka jambu' sudah. Hurm, ikut kite jugak camana definisi 'muka jambu' tu kan? Yang penting bagi kite is the manly-look on him.

3) Romantik... ke?? Bila dengan kite je. Bile ade orang lain die jadi tegas.. Ok ape.. Sebab kite mesti lah yang istimewa di hati si dia.. Kite komfem jatuh cinta.. ohh.. *berangan*

4) Penghibur di kala kite suka atau duka.. perlu explain ke?? Huhu.. ye.. mungkin ramai lelaki begini..

5) Tak banyak cakap.. Tak cakap kosong.. Ini penting bg kite sebab kite tak suke benda mengarut.. Mulut2 manis ni bukan dalam kriteria lelaki yg kite ambil peduli.. hoho.. Taktau la org lain camane kan..

Ade lagi tp common kut.. korang pun boleh agak.. Alaahh.. fikir-fikir balik pun, pakwe kite sekarang takde la kesemua kriteria-kriteria di atas.. (hidung die tak besar.. hidung kite yg besaa.. hoho~) Kesimpulannya, terimalah seadanya.. Macam lah kite ni bagus sangat kan nak pilih2.. huhu..





Tapi yang bawah ni kite nk share sungguh2.



Tips mencari pasangan hidup menurut syariat Islam:
(sumber utama: Buku teks/rujukan Pendidikan Syariah Islamiah SPM)

A) Untuk memilih calon isteri
  1. Mempunyai asas pendidikan agama (beriman), asas akidah yang cukup dan baik akhlaknya kerana wanita yang memahami ilmu agama faham tanggung jawabnya sebagai isteri dan ibu.
  2. Bersifat penyayang (terhadap suami dan anak-anak yang bakal lahir) dan sihat tubuh badan (untuk menguruskan hal rumah tangga) serta mampu melahirkan zuriat yang banyak (dilihat berdasarkan baka keturunannya, contohnya, melihat kepada ibu atau saudara-saudara perempuannya yang telah berkahwin, sekiranya mereka melahirkan banyak zuriat, maka wanita itu juga boleh melahirkan byk zuriat).
  3. Memilih anak dara bagi pemuda yang belum berkahwin (or should i say masih teruna?).
  4. Mengutamakan wanita yang tiada talian persaudaraan.

B) Untuk memilih calon suami
  1. Islam. Penting bagi seorang Muslimah untuk memilih calon suami yang beragama Islam kerana Islam adalah satu-satunya jalan yang menjamin kesejahteraan dan keselamatan kita dunia dan akhirat.
  2. Berilmu, memiliki akhlak yang baik, soleh dan taat mengerjakan suruhan agama. Dengan ini dia pasti mengetahui hukum-hukum Allah tentang bagaimana melayani isteri, berbuat baik kepadanya, dan menjaga kehormatan dirinya serta agamanya. Dia akan dapat menjalankan kewajipannya secara sempurna dalam membina keluarga seperti kewajipannya sebagai suami, mendidik anak-anak, menegakkan kemuliaan, dan menjamin kesempurnaan rumah tangga.


Mind your own business..

Ada mulut2 di sekeliling aku yang suroh aku cari lain (berkaitan pakwe aku).. haa... Mulut2 ni ade lah kepunyaan orang2 yang dekat tp jauh (atau jauh tp dekat ke.. ahhh lantak laaa!!) dengan aku tp pk la weii, ko kenal aku brape peratus?? 10%?? 5%?? Layak ke ko ckp camtu kat aku?? ko ingat aku ni pompuan yg 'mudah' ke??

Hey!! Aku tak kesah pun ko kawen sape dan macam mane weii!!! Selame ni aku idup pun tak susahkan kau!! ( Haa.. kan dah kasar bunyi nyee...)

Mak bapak aku pun rilek je yg ko kecowh2 tu pahallllllll~~~~ haihhh.. hangin satu badan aku (pd hari itu saje lah!! hoho~)


Ayat die.. "Ramai lagi org lain, yan.." Tak pasal2 je, pdhal takde pulak aku sebut ape2 pasal pakwe aku time tu.. Aku senyum jela sbb aku rasa aku tak perlu amik pusing ape die ckp tu..
[edit]dalam hati aku ckp, 'a ah. mmg ramaiiii... buaya darat, pisau cukur, kaki pukul, kaki pompuan.. ramaiiii.... ramai sangattt...'

Tak jadi isu punnn~ Tah ape la bende buruk die denga kan.. Isk tak masuk lgsg aku dengan org2 yg suke percaye ckp org lain, jenis tgk luaran, first perception!! Boring~~ Cuma aku nk warning aje laa kalo ade sape2 yg rase kenal sgt dgn aku ni, sila tampil ke hadapan.. Aku nk tgk, betul ke korg kenal sgt dgn aku......???

Aku tak sombong (tak caye tanye kwn2 aku.. huhu), tp kalo ade yg mule jage tepi kain aku, aku akan persoalkan hak org tu terhadap aku.. So, think twice!! Lagi sekali aku igtkan ye (sbb aku dh penah sentuh pasal ni dlm post2 sblm ni..), 'jage tepi kain' dan 'ambil tahu' ada definisi yg berbeza.. So, jgn salah faham. Aku boleh terima pendapat org, tp bkn calang2 org..


Memetik lagu adam n stacy, Menggegar Dunia.. (cehh.. poyo je kan?? :P)

Biarkan orang berkata kita pasangan tak kena
Biarkan mata-mata menjeling penuh curiga
Mereka tidak tahu hubungan engkau dan aku
Meletup bila bersatu

Walaupun ku kekiri, ku kekanan
Kita maju ke hadapan
Siapa benar siapa salah
Yang penting sama mengalah

Jan 5, 2010

Tak takut ke??



Hentikan lah perbuatan khurafat itu!!

Dan bertaubat lah! (wei!!!)

Tahap sabar aku dah kat puncak (alam) dah ni!

Kenapa la dengan manusia yang busuk hati! Iri hati! Dengki! (adik beradik aa sume tu)

Tak takut ke azab Tuhan kat akhirat nanti??

Astaghfirullahhhhh!!! Bertaubat la weiiii!!!

Tau tak?? Dosa sesama manusia TAKKAN terhapus selagi kita tak dimaafkan oleh orang yang kite berbuat salah tu?? TAU TAK???

Taubat la weeiiii!!!

Ittaqullahhhh!!!! Ittaqullahhhh!!!! Ittaqullahhhh!!!!

Jan 2, 2010

Rawatan rambut gugur lame nyeeeeee!!!

Tengahari tadi, aku, rumate aku dan seorang lagi hosmet bernama ijan telah keluar untuk makan tengahari di sebuah kedai di Taman Maju sederet dengan bank Rakyat (taip panjang-panjang macam lah korang tau kat mana kan?? ;P) bernama kedai Nasifah. Makan memang sedap lah..

Lepas makan tu kitorang singgah la ke Spa Idaman sederet dengan KFC tu (weih, Seri Iskandar dah ada KFC!!) sebab ada member ni nak buat rawatan resdung. Tak kisah la kan.. Budak tu cakap sejam. Fine, kitorang pun cam lepak2 aje la.. Ijan nak balik tapi aku lak rasa nk buat rawatan rambut gugur. Die ckp setengah jam.. Fine... Ijan pun sanggup la tunggu aku..

Lepas sejam, rambut aku baru setel krim rawatan, belum stim lagi tuuu.. Ijan cam dah tensen aku rase, aku pun cam dah rase bersalah sebab tahan die.. Sorry eh Ijan.. huuhuu.. T_T Pastu Ijan pun cakap nak blah.. aku pun tak kesah dah sebab aku cam rasa lame lagi je.. Itu pun biler aku tanye die ckp lagi setengah jam. Pale otak die!! Setengah jam tu baru stim aje!! Nak cuci lagi, conditioner lagi, blow lagi!!! Last2 2 jam lebih semua nya.. Member aku yg resdung tu plak siap dulu..

Die dah nmpk kut rambut aku tebal dan panjang asal tak terus terang je lame skettt.. ni tak.. tiap kali tanye, setengah jam lagi kak.. setengah jam lagi kak.. Hisy!!

Geram aku! Huh.. Sabar jelah.. tak nak aku buat rawatan rambut gugur kt salun lagi dah.. buat sendiri aje laaa... Tak pun lenkali kalo aku nak pegi, aku pegi sorang2.. huhu..

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015