Jan 16, 2010

Tulisan berbentuk ugutan di laman Facebook: Seorang pelajar ASWARA didakwa."Mohamad Tasyrif, pelajar tahun pertama jurusan perfileman dan tidak diwakili peguam, ditahan sementara menunggu sebutan semula kesnya itu.

Dia didakwa menggunakan aplikasi internet itu secara sedar untuk memberi komen di laman Facebook dengan niat untuk mengganggu orang lain dengan menggunakan akaun pengguna, Shahrul Maizam, dengan menulis "ke nak aku baling bom petrol di sana plak?...harga boleh runding..." Kesalahan itu didakwa dilakukan di sebuah rumah B10-17-20, Blok 10, Jalan PJS 2B/1, Desa Mentari 2, Petaling Jaya, jam 10 pagi 10 Januari lalu."

Sumber Asli:Berita Harian


][Y]@nN[e][: So, after this semua orang termasuk diri saya sila beringat ye.. Harus banyak berhati-hati dalam melahirkan ekspresi di laman-laman sosial Facebook, Friendster, MySpace, Blogspot...., webpage apa2 la lagi kan.. Tak pasal-pasal masuk ISA..

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015