Feb 28, 2010

Pek Percubaan mini Set Jagaan Kulit Susu Kambing HR

Pek Percubaan Mini Jagaan Kulit Susu Kambing HR
RM 70.50
(termasuk pos!!)

Mengandungi:
  1. Pembersih susu 10ml
  2. Sabun madu
  3. Penyegar 10ml
  4. Krim pelembab 10ml
  5. Krim pelindung matahari
Kod: HR-STP

Feb 25, 2010

Kesihatan: Gantikan gula dengan pemanis semulajadi ini! XD

Produk Jua-Via

Teristimewa untuk penghidap kencing manis. Tapi orang yang masih sihat pun digalakkan untuk ambil sebagai salah satu usaha mencegah penyakit.. :D



Jua-Via™ adalah pemanis semulajadi generasi baru kini telah muncul untuk dikomersilkan. Ekstrak Stevia Tulin yang digunakan untuk menghasilkan produk Jua-Via ™ telah melalui kajian bioteknologi di Eropah yang mengambil masa 30 tahun dan mengambil kira aspek pembaikan kualiti rasa untuk kegunaan pengguna sebagai bahan gantian kepada gula dan sebagai makanan kesihatan. Maka, lahirlah Produk Jua-Via ™. Ianya direka bukan sahaja untuk memaniskan minuman dan menambahkan rasa sedap dalam pembuatan bahan makanan serta masakan malah secara signifikannya dapat meningkatkan taraf kesihatan dan mengawal penyakit bagi pesakit-pesakit seperti diabetes, tekanan darah tinggi, obesiti dan sebagainya. Ini adalah disebabkan oleh faktor kebaikan semula jadi yang terdapat di dalam produk ini di samping harganya yang kompetitif untuk nilai kesihatan anda.


Jua-Via ™ adalah pemanis 100% semulajadi yang mempunyai rasa manis 200 kali ganda berbanding gula. Ianya dihasilkan dari sumber semulajadi (Stevia) yang menawarkan kebaikan semulajadi yang mana tidak terdapat di dalam gula tebu, gula jagung dan pemanis sintetik lain..
Jua-Via ™ mempunyai ketulenan tinggi, tidak berbau dan dihasilkan dari daun stevia berkuali tinggi. Ianya dipasarkan kepada pengguna sebagai ;-

  • Jua-Via ™ 80 - @ 80% kandungan kemanisannya. (1 gram Jua-Via ™ =200 gram gula tebu). Gred ini adalah gred yang terbaik untuk dikomersilkan kepada pengguna dan industri.
KELEBIHAN PRODUK Jua-Via ™

Jua-Via ™ adalah satu produk baru yang sangat berkesan sebagai pemanis dan penambah perisa dalam makanan dan minuman. Kini ada akan dapat menikmati rasa manis tanpa perlu risau akan sebarang kesan buruk terhadap kesihatan anda disebabkan rasa manis.

Jua-Via ™ mempunyai kriteria-kriteria seperti berikut ;-


  • Keterlarutan tinggi dan mudah digunakan dengan air
  • Rasa manis 200 kaliganda dari gula tebu
  • Kestabilantinggi dalam asid atau basicity solution (pH 3-9)
  • Tidak menapai - meningkatkan jangka hayat produk tenusu
  • Sangat toleran kepada suhu sehingga 198 darjah celcius
  • Kestabilan tinggi terhadap cahaya
  • Rasa manis yang tahan lama dan stabil di dalam semua proses pengeluaran makanan dan minuman
  • Mudah disimpan dan mempunyai ketahanan tinggi serta sesuai dengan keadaan suhu bilik normal

Dengan kelebihan dan manfaat ini Jua-Via ™ boleh digunakan di dalam makanan dan minuman seharian anda tanpa sebarang masalah dan boleh digunakan oleh sesiapa sahaja terutamanya bagi yang mementingkan kesihatan.

Lebih maklumat boleh didapati atau tempahan boleh dibuat di sini.

Feb 16, 2010

Invitation to Forum Baitul Muslim. Panel of the day: Habiburrahman el-Shirazi.

This is directly rephrased from
Forum Baitul Muslim

Date: 17 Feb (Wednesday)
Time: 8.00 p.m
Venue: UTP Chancellor Hall
Panels:
  1. Habiburrahman el-Shirazi (Novelis paling hebat di Indonesia)
  2. Ustaz Hasrizal Jamil (Novelis, Pakar Penulisan Baitul Muslim)
Particularly to whom ever would love to see writer of Ketika Cinta Bertasbih, Ayat-Ayat Cinta dan PC (erh.. not sure of this one).

DON'T MISS IT!!

Contact: Raihana (0134719729). Ticket:RM5


Rumours said that the tickets have been sold out.
But I still forward this, in case extra tickets might be sold during the evening itself in front of the CH entrance, as usual...
Anyhow, just contact the above secretariat for more information.



PROMOSI!! Set Aura AVON pada harga lebih rendah 25% dari harga biasa!!!
  • Body Slimming Wear
  • Base Head Scarf
  • Aura Bracelet (Men and Ladies)
  • Aura Pendant
Hanya di Diana Classic Collection


Feb 13, 2010

Berenang memang betul-betul bakar kalori dowh~

Dulu saya tak yakin berenang boleh bakar kalori.
Biar betul kan?? Dok dalam air kowt~
Cuma yang saya perasan, tiap kali lepas berenang, badan saya panas, berpeluh.
That's a good sign.
Tapi saya masih tak yakin sebab saya berenang sangat lambat!!

Rai (housemate and swim-mate saya) ada alat penimbang berat digital.
Petang semalam sebelum pegi berenang, saya timbang berat badan.
Lepas balik dari berenang, saya timbang berat badan semula.
Semalam saya swim 5 laps. Berat saya turun 0.8 kg.

Pagi tadi saya buat perkara yang sama sebelum dan selepas.
saya swim 6 laps, berat saya turun 0.9 kg.

Ok, semalam, mungkin faktor makan pagi dan tengahari.
Pagi ini pulak, tak makan apa-apa lagi.
Logik ke?

Bayangkan berapa kalori yang boleh dibakar kalau saya berenang dengan lebih pantas lagi...
Hurm.. I'm addicted now!!

Tak kesah lah...
Yang pasti, sekarang saya yakin saya berenang untuk kesihatan.
Bukan sekadar main-main air sahaja. :D
Yeeeheuwww!!

Apa-apa pun, itu tak bermaksud berat badan saya dah turun.
Bila saya makan, berat saya akan naik..
so basically, saya hanya menggunakan kalori yang ada untuk melakukan aktiviti-aktiviti sihat itu.
Kalau nak turunkan lagi berat badan, mungkin saya patut kurangkan kuantiti makan??
Impossible.. keh5..

Feb 8, 2010

Bookshelf

I was googling just now to find several pics suitable to fit my dream home inner design and I found this one picture of a sketched bookshelf.. :D but I'm not gonna do this to my home library, no way.. huhu..


I think it's cute.. Especially the bottom part where the books are crammed in one compartment.. hahah.. yeah, it's kinda messy, like that. But, I dunno. I just enjoy looking at it..

Feb 6, 2010

The Unwanted Contact.

Disebabkan satu pengalaman [edit: berlaku pada bln Ogos 2008] ngeri semasa mengenali seorang lelaki dari timur tengah, saya terus fobia untuk menganggap sesuatu permintaan seperti dibawah ini [edit: berlaku awal Feb 2010] hanya sekadar untuk berkawan.
[Rujuk gambar-gambar dibawah. edit: gambar merujuk peristiwa Feb 2010]

Masa tu, saya baru semester pertama dalam pengajian Pasca-Ijazah. Kami sama-sama melakukan kerja-kerja GA sebagai lab demonstrator. Dia memang nice la.. Kebetulan, bidang kajian kami sama. Dia menawarkan untuk membantu. Saya sangat berbesar hati.. Yela.. Dah orang nak tolong, kita ok aje lah kan.. Dia suka sms saya tanya tengah buat apa la, dah makan ke belum, macam-macam lah. Actually, saya memang tak selesa bila dia selalu sms saya tanya benda-benda yang hanya mak, ayah, adik-adik, kawan-kawan rapat dan boifren saya sahaja yang layak tanya!! Tapi saya tetap berprasangka baik. Saya fikir, tak apa lah. Bagi la peluang untuk kami berkawan biasa sebab kami bekerja bersama. Bodoh betul saya!

Tak lama pun kami berkenalan, seminggu dah cukup untuk dia tunjuk semua tentang diri dia. Hari kedua dia sms tanya saya tengah buat apa, saya reply saya tengah tengok movie kat laptop. Dia tanya cerita apa, saya cakap la Bourne Supremacy. Dan dia pun start la bagitau dia pun suka cerita-cerita action and thrill dan tak sangka saya pun suka. Wut eva..

Lusa nya, dia follow saya ke kelas tutorial (yang saya ajar) sebab dia cakap nak tengok kelas tutorial saya. Saya sangat tak selesa!! Habis saja kelas, konon-kononnya dia nak komen pasal my way of teaching la kan.. tapi sikit je dia cakap, selebihnya... haa.. ni yang buat saya bengang sampai sekarang! Dia cakap dia nak kawan dengan saya dengan lebih rapat, mengenali satu sama lain sebab dia nak kahwin dengan saya! Plus, kononnya kami serasi sebab ada minat yang sama, ye.. Bourne thingy~~ Heh.. perasan!

Saya terus cakap, saya tak boleh buat macam tu sebab saya dah ada bf, kami dah ada perancangan, keluarga dua-dua belah dah kenal, masa tu pun dah 5 tahun berkawan. Tapi boleh pulak dia cakap, 'I don't believe in boyfriend-girlfriend thing.. a friend of mine has known a local girl who has a 7-years-relationship but in the end broke up., bla bla bla..' (heck i don't care!!!) dan mendesak (ye, dia merayu ok.. damn him!) supaya saya tetap setuju untuk kenal rapat dengan dia. Ok, i get it, mungkin dia tak faham apa yang saya maksudkan bila saya cakap saya dah ada komitmen. Tapi boleh tak respect saya bila saya cakap TAKNAK!! Ya Allah, menyirap betul saya masa tu, Tuhan saja yang tahu. Tang paksa tu yang saya tak boleh maafkan.. Nasib baik dia dah kahwin pun sekarang, walaupun saya agak tak setuju sebab saya tau niat dia. May his marriage lasts forever.

Untuk yang bawah ni pulak [edit: baru berlaku Feb 2010]...




For the person sending the facebook message above:

"Mr., if you are reading this (I know you are, 'cause you follow my networked blog in facebook), let me advice you. If you want to share about your state, pics, culture or anything, FIND A MALE FRIEND!! Just so you know, I'm not even slightly interested. I can find out about your culture from any female friends from your place anytime I want."

Perkara paling selamat saya buat dari dia terus menghantui FB saya adalah dengan memblock dia. Walaupun saya sedar, saya tak dapat nak block daripada terserempak dengan dia di tempat pengajian saya. At least, saya berusaha.. Nasib baik masa terserempak dengan dia kat v3 haritu otak tengah ligat cari jalan nak blah daripada bersembang lama-lama dengan dia. So cakap jela yang saya tengah nak cepat. Tapi bila dia semangat cari saya sampai kat FB tu memang melampau! Memang kena direct dengan diorang nih!

Biadap!


1) Betul ke Muslim yang bakar church and temple tu? Korang yang di atas ini adalah antara manusia yang tertipu dengan propaganda sesetengah pihak yang nak melaga-lagakan rakyat Malaysia. Tolong lah jangan rendahkan taraf diri kita sama macam negara lain yang berpecah-belah tu.. Fikir laa..

2) '..always insult other religions bah..' What the heck? What do you know? Umur pun belum setahun jagung lagi dah pandai-pandai nak komen lebih-lebih. Cakap macam orang tak berakal. Paderi diorang pun tak cakap buruk-buruk macam ni.

2) Perkataan yang saya bulatkan tu, memang kurang ajar!! Biadap!! Siapa yang menghina sekarang ini??

p/s: Saya hanya mampu meluahkan kebencian dan penentangan saya terhadap penghinaan ini hanya dengan menulis di dalam blog kecil ini. Selemah-lemah iman saya..

Feb 5, 2010

I'm nearly perfectly happy today!

WHY?

  1. It's Friday - In Islam, Friday is the pioneer of all days in a week.
  2. It's a cloudy day - big chance to swim earlier. Students are lesser in the earlier hours, plus, it might rain later in the evening.
  3. The mood. Just happy mood. Some news I got made me feel a lot better, though it's just a hope, good hope.
  4. Does everything has to have a reason?

ECPI Anggun: PERAWATAN KULIT SEMUA DALAM SATU!! Pembersih, skrub, penyegar, pelembab, sebagai bedak asas dll..

ECPI Anggun diformulasikan dengan menggunakan inovasi teknologi spacetime (gabungan teknologi jisim dan inovasi teknologi tenaga gelombang) yang menggabungkan keseluruhan elemen dandanan dan perawatan kecantikan di dalam satu produk sahaja. ECPI Anggun menggabungkan 85 jenis bahan yang terdiri daripada herba terpilih, sari buah-buahan, multivitamin serta dipertenagakan dengan ribuan tenaga gelombang dari bahan-bahan yang telah diperakui kehebatannya bagi di dalam penjagaan dan perawatan kecantikan. Inovasi teknologi ini menjadikan ECPI Anggun sebagai produk pelbagai guna yang memenuhi keperluan kehidupan masakini.


Fungsi ECPI Anggun

Dandanan Kecantikan
ECPI Anggun produk lengkap yang menjadikan proses dandanan sangat mudah. Sesuai untuk kehidupan masakini.

Pembersih Muka
Bertindak memerangkap serta menyerap kotoran serta minyak pada kulit muka dengan cara yang sangat berkesan. Menjadikan kulit kelihatan bersih dan segar.

Skrub
Bertindak sebagai skrub bagi menanggalkan sel-sel kulit mati serta menghalus dan melicin kulit.

Pelembab
Kombinasi bahan semulajadi dengan tenaga gelombang bertindak meransang fungsi kulit bagi mengawal keiembapan kulit secara

Penyegar
ECPI Anggun bertindak mengembalikan serta mengekalkan keremajaan kulit anda. Membina keanjalan kulit agar sentiasa segar dan sihat sepanjang masa.

Bedak Asas
Bahan-bahan yang digunakan juga dirumuskan bagi menghasilkan bedak asas secara semulajadi. Gosok perlahan-lahan secara berterusan dan ia akan menimbulkan kesan yang meratakan warna kulit muka anda secara semulajadi.

Perawatan Masalah Kulit
ECPI Anggun kaya dengan bahan serta tenaga gelombang yang dapat membantu mengatasi semua permasalah berkaitan kulit


  1. Membantu mengatasi masalah jangkitan virus
  2. Membantu mengatasi masalah jangkitan bakteria
  3. Membantu mengatasi masalah jangkitan fungus
  4. Membantu mengatasi masalah alergi
  5. Membantu mengatasi masalah gigitan serangga
  6. Membantu mengatasi masalah resdung
  7. Membantu mengatasi masalah gatal-gatal kulit
  8. Membantu mengatasi masalah panau
  9. Membantu mengatasi masalah kurap
  10. Membantu mengatasi masalah jerawat
  11. Mengatasi masalah jeragat
  12. Berperanan sebagai agen anti ageing
  13. Mengurangkan garis-garis kedutan
  14. Meiembutkan dan melicinkan kulit
  15. Meningkatkan keanjalan kulit
  16. Melindungi kulit dari pancaran matahari
  17. Menegangkan kulit
  18. Mencerahkan kulit
  19. Menanggalkan kulit mati
  20. Menghilangkan kesan parut
  21. Melancarkan perjalanan darah
  22. Meransang fungsi kulit
  23. Mengembalikan keseimbangan fungsi kulit


Kod: ECPI-A
Harga sebotol ECPI Anggun Pesona ialah RM 89.90

HARGA PROMOSI DI DIANA CLASSIC --->> RM 90.00 TERMASUK KOS PENGHANTARAN!!!! (utk Semenanjung Malaysia shj.)

Feb 2, 2010

Happy Birthday, Lil' Bro..

On my way to the Physics II Lab (saya tak belajar ye, sy demo je.. Huhu..) this morning, tiba-tiba saya teringat, 'eh, hari ni 2 Feb! Birtday Adib! Alaa.. lupa la nak wish kat facebook malam tadi. Sms jelah.' Godek-godek beg tak jumpa handphone.. Duh~ tertinggal kat bilik ke?? Hampeh betul..


HAPPY BIRTHDAY!!

Saya ni tak sah kalau tak carikan hadiah untuk family member.. Untungkan jadi adik saya?? ;P Dang~ PERASAN!!

Hadiah Adib:
2007 - Kasut kulit Larry yong bagi. (Entah apa la cerita kasut nih.. Bernyawa lagi ke?)
2008 - Tak ingat! Tak ada hadiah kut.
2009 - Nokia 5300 XpressMusic mak bagi. (Dah nyawa-nyawa ikan, yang kena repairkan hakuh jugak!)
2010 - Tak payah hadiah!! Siapa suroh tak jaga handphone yang best tu elok-elok?? :P


OK2.. Adik saya ada kat bawah ni ha.. Eh, siapa kata nak tengok adik saya? Tak pasal-pasal je.. Ahh.. Pedulik apa.. nak letak gak!!



:
:
:
:

Jeng!
:
Jeng!
:
Jeng!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:




Eh. Besa nye idung! Hahaha!!!
Alamak. Mesti dia marah.
Lantak laaa!!!

SEDO-SEDO LE UDOH TUE TUUUU!!!

Feb 1, 2010

Update sikit....

Nak update tentang sesuatu tapi sekarang sangat penat.
Satu hari duduk dalam bilik berhawa dingin untuk mendengar tutor ajar pasal unit trust schemes.
Nasib baik ada calculation jugak.
Kalau tak mau tertidur kat atas meja, di kelas yang kecil, memang kantoi.
Yang best, ada refreshments 2 kali. Morning break and tea. Lunch sendiri.

Oh. Kepala berdenyut-denyut.
Tak sabar nak explain kat Ijan tapi nantilah dulu.
Nanti kita jumpa ye Ijan.. huk3..
Ijan nak tau pasal Unit Trust kan? Tapi ok ke kalau dengar dari bakal Unit Trust Consultant ni? Nanti cakap Dy bias pulak.. hahahaha..

Adeih.. Dah pedih mata..
Rehat jap.

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015