Mar 15, 2011

BARU!! Set Anggun Series: Produk kecantikan Bioasli - berasaskan minyak kelapa dara.

Kenapa anda perlu memilih ANGGUN SERIES

Sejarah mencatatkan bahawa seawal 4000SM kosmetik telah di gunakan oleh orang-orang Yunani Purba dan Rom. Penemuan oleh pakar arkeologi ini mendapati kebanyakan penduduk di Mesir Purba menggunakan cosmetik yang di buat oleh kanak-kanak perempuan yang di gelar Cosmetae. Salah satu alat kosmetik yang di temui ialah kohl, yang digunakan untuk garis mata. Kosmetik ini terdiri dari timah, tembaga, almond, jelaga, dan bahan lain. Mereka percaya bahawa kosmetik ini boleh menangkal roh jahat dan meningkatkan penglihatan.

Dari kurun ke kurun,abad ke abad,tahun ke tahun penggunaan dan penghasilan kosmetik semakin berkembang. Dari menggunakan bahan-bahan seperti timah,emas,tembaga yang asli,ia berkembang sehingga apa yang kita lihat pada hari ini kebanyakannya menggunakan bahan kimia sintetik. Penggunaan kosmetik adalah menyeluruh untuk tubuh badan dan setiap wanita hari ini tidak berasa lengkap tanpa kosmetik. Namun begitu,fakta juga menyatakan bahawa kosmetik juga mampu untuk menjadi duri dalam daging kepada pemakainya. Ini adalah kerana bahan-bahan yang di gunakan kadangkala terdiri dari bahan merbahaya yang memudaratkan kesihatan.

Justeru itu,pakar-pakar kecantikan kini terumatanya berusaha untuk mencari formula kecantikan berasaskan herba dan bahan tidak merbahaya untuk di jadikan kosmetik yang tidak merbahaya dan boleh di gunakan dengan selamat 100% kepada pengguna yang kini tidak hanya tertumpu kepada wanita malahan lelaki kini turut menggunakan kosmetik untuk menjaga penampilan di abad 21 ini.

Anggun Series keluaran Bioasli yang baru di lancarkan ini,di formulasikan sepenuhnya dari herba dan bahan tidak merbahaya bagi memastikan pengguna tidak mengalami sebarang masalah ketika menggunakan produk hebat ini. Di datangkan dengan set lengkap untuk mengkalkan kebersihan dan kecantikan wajah, Anggun Series Toner,Facial Foam,Moisturizer dan Whitening ini turut di datangkan dengan tiga ciri tambahan iaitu Minyak Kelapa Dara,Tocotrienols dan Bio enzim yang tidak terdapat pada produk-produk keluaran syarikat lain.

Pakar-pakar dan umum telah mengetahui bahawa :-

Minyak kelapa dara
- Diproses secara semulajadi tanpa haba dan kimia lain. Terdapat sekurang-kurangnya 9 jenis asid lemak (Medium Chain Fatty Acids) iaitu asid caproic, caprylic, capric, lauric, myristic, stearic, oleic dan linoleic. Kajian sains menunjukkan ianya amat berguna untuk kesihatan manusia sama ada bayi, kanak-kanak, dewasa warga tua lelaki atau wanita. Sesuai diminum, disapu pada kulit seluruh badan, boleh dijadikan minyak rambut atau boleh digunakan semasa bersama hubungan suami isteri dengan melumurkannya ke seluruh badan. Untuk keterangan lanjut,sila klik di tajuk ini. Minyak Kelapa Dara.

Tocotrienol
-Tocotrienol adalah ahli dari keluarga vitamin E, Sebuah nutrisi penting untuk tubuh, vitamin E terdiri daripada empat tocopherol (alpha, beta, gamma, delta) dan empat tocotrienol (alfa, beta, gamma, delta). Salah satu contoh fungsi vitamin E dalam tubuh adalah untuk melindungi selaput sel,halaman aktif enzim dan DNA dari sebarang kerosakan akibat radikal bebas.Bio enzim
-Pemangkin biologi atau pemangkin kepada sel tubuh badan kita.Enzim terdiri daripada pelbagai jenis protein yang bekerja untuk mendorong reaksi kimia yang diperlukan untuk tindakan tertentu atau gizi. Bagi penggunaan kosmetik,enzim yang di gunakan mampu untuk membantu sel kulitbertindakbalasterhadap sebarang radikal dan masalah.


Kosmetik Kelapa Dara
[SET - AS1]
Harga: RM 200.00 (pos PERCUMA!!)

Bahan-bahan:
Minyak kelapa dara
Tokotrienol
Bio enzim

Cara Penggunaan:

Kebaikan:
Mencantik, mencerah dan menyegarkan kulit


Singles..


Anggun Series Facial Foam 100 ml (AS-CF) - RM 50.00
Anggun Series Toner (AS-CT) - RM 50.00
Anggun Series Moisturizer 50 gm (AS-CM) - RM 50.00

Anggun Series Whitening 15 gm (AS-CW) - RM 50.00

Pos PERCUMA untuk 2 barang ke atas!Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015