Nov 28, 2011

BEAUTY COMES FROM WITHIN..

How true! Pernah tak terfikir kenapa ada segelintir orang yang kelihatan berseri-seri sepanjang masa? Kenapa sesetengah orang mempunyai kulit yang cantik dan awet muda? Atau bagaimana segelintir mereka mempunyai baka yang baik, "good genes" dan tak perlu risau tentang kedutan pada kulit? Let me share with you a secret. You can have the complexion of your dreams too, if you want!

I'm sure, korang pernah dengar pasal kolagen kan? Tapi sejauh mana kefahahaman kita tentang kolagen sebenarnya? Apa itu kolagen? Dan apa manfaatnya pada kulit kita?

Untuk yang belum tahu, lebih kurang 30% kandungan protein dalam badan kita adalah kolagen, dan lebih 70% protein di jaringan ikat i.e. penyusun utama organ kulit, tulang, rambut dan kuku juga adalah kolagen. Kolagen ini berperanan dalam kekenyalan dan keanjalan kulit. Walaubagaimanapun, penghasilan kolagen di dalam tubuh menurun sehingga 1.5% setiap tahun bermula umur seseorang itu 25 tahun. Dengan menurunnya kemampuan tubuh untuk menghasilkan kolagen, maka akan mulalah timbula masalah-masalah seperti;
 - kulit mula menjadi kasar dan kereput
 - rambut menjadi nipis dan pudar
 - sendi-sendi manjadi kaku dan mengalami sakit-sakit sendi
 - tulang dan kuku rapuh





JANGAN BIMBANG!
Dengan REDIANZE (<-- klik utk lebih info)
"Impian untuk sentiasa kekal sihat dan cantik bukanlah satu rahsia." 





















Harga sekotak RM160.00
(mengandungi 20 sachet)

Kalau nak cuba, kita ada trial pack: 
6 sachet ~ RM50

POS PERCUMA!!


FYI ye.. Produk ini mendapat permintaan yang sangat tinggi daripada Hospital Teluk Intan oleh pegawai perubatan disana. Maklumat diperoleh daripada Licensed Consultant yang telah berkecimpung dalam bidang pemakanan kesihatan selama lebih 10 tahun.




---@@ with regards from ][Y][a][n][n][e][ @@---

daftar ahli bioasli percuma!

Nov 27, 2011

Too soon to be worrying about it?? Not really..


Salaamm and hi everyone!! It's been long since I last blogged. I mean, really blog, not babble, promote or else.. Without realizing it, I'm now in my 4th month of pregnancy. Still too early to count days right? However, after each appointment with the doctor, with the weight measurement and all, especially when I realize how much my weight has increased, I've started to worry about my figure afterwards, after the labor.

As far as everyone (who knows me) is concerned (if they are), I'm already 'bam2' even before I got married. My waist only reduced about 3 inch a few weeks before my wedding day and got back to my normal waist, I repeat, 'my normal waist', a few weeks after. Then, I got the idea of wearing corset.......

Body slimming wear is not so new to me.. I've had a few before to maintain my figure. I'm not that big, but I'm not that small either. So maintaining a great figure and keeping my BMI at normal rate was very important, and I didn't find it hard actually. Everyone can do this. Eat healthily, say no to junk food and eat less fast food, like, once a month. Less eating outside too since I cook almost all the time, plus, my mom is very strict about what her children eat. I tasted my first instant mee maggi when I was in secondary school. Now is a bit hard 'cause my hubby loves fast food, especially KFC. Especially when we're outing, because he's the type who doesn't eat 'nasik campur' just anywhere (unless he knows that the 'lauk' is tasteful), for example, Nasi Kandar PELITA. Ok, so besides eating healthily, to keep the body firm, I wear the body slimming wear (not the corset type, but the stretchable body-hugged one), and it's best worn (as inners ye..) while doing workouts, exercise and sports since it has the bamboo charcoal technology bla bla bla ;P. The calorie burning rate increases as the activity gets harder.

But I am now talking about getting my ideal figure back after giving birth. BF is the best method to keep the body slim. A theory suggests, as long as you breastfeed, you won't get fat. I think, that doesn't apply to everyone. I've seen several people who BF their babies, some of them are still not in shape! No offense, I was just pointing out the fact that, some of us needs to work extra hard from the others who eat domino's with extra cheese everyday, yet they still look smoking hot in bikinis!! Ok, that is an extreme example, but it happens!

So the point now is, I have to be ready. I should decide about this before my 'pantang' period ends. I don't want to mix the 'pantang' tradition with others. I have surveyed about Premium Beautiful and Elken's DX Body Shaping Lingerie. Both are inspiring to me and what's important is money-back guaranteed. I've heard testimonies from users, but most promote Elken's. Even one of my cousin wore Elken's and I can see that it works and worth the price. I myself is currently an Elken member but I still need more information to make my money worth it. Anyone who has experience with these two or any other products, please share.

Maybe some of you will think that I'm too concern about getting thin. NO. My concern is my health. Getting the perfect ideal body weight and shape means being healthy.. Being overweight means getting near to obesity and it's a disease. It brings out all the good living from us, and brings in the worst. You all too should be concern about this.

And thanks for reading!! :)


---@@ with regards from ][Y][a][n][n][e][ @@---


daftar ahli bioasli percuma!

Nov 23, 2011

YEAR END SALE DI DYANURAZ COLLECTIONS..

Nov 7, 2011

SELAMAT HARI RAYA QURBAN!!

Siapa puasa arafah hari Sabtu 9 Dzulhijjah haritu, seronok sikit la raya Ahad semalam kan? Rasa puas. Malangnya, saya pun tak puasa, walaupun opah saya dah pesan.. Takpe lah.. Raya jela.. Walaupun dah terlambat, saya tetap nak ucap Selamat Hari Raya Aidiladha/Qurban buat semua umat Islam seluruh dunia. Mengenang pengorbanan Nabi Ibrahim sewaktu baginda diwahyukan Allah agar menyembelih Nabi Ismail, anaknya, dan berkat ketaatan baginda, Nabi Ismail telah ditukarkan Allah dengan seekor kibas. Selain itu, kita juga meraikan sanak saudara dan jiran tetangga yang berkorban kerbau atau lembu atau kambing dan lain-lain lagi... Sedap woo makan daging korban.. lagi2 kalau buat sup.. slurrppp..

---@@ with regards from ][Y][a][n][n][e][ @@--- daftar ahli bioasli percuma!

Nov 3, 2011

Impikan 'Laksamana Sunan'..



Lima novel di atas menceritakan kronologi kisah perjuangan Laksamana Sunan menentang kebatilan. Walaupun begitu terselit juga kisah suka duka cinta fitrah manusia. 


Aku sangat terpengaruh dengan perwatakan luaran serta keimanan dan ketaqwaan laksamana agung ini yang ditonjolkan sehingga keperibadiannya yang mencontohi Rasulullah sangat aku impikan ada pada suamiku. 


Ada sekali sekala, suamiku memperlihatkan satu atau dua sunnah Rasulullah dalam kehidupan rumahtangga kami, aku terasa bahagia sangat dan bersyukur. Sentiasa dalam sujud terakhirku dalam solat, aku panjatkan kesyukuran disusuli doa agar kami sentiasa berada dalam rahmatNya, agar aku dan suami istiqamah dalam mengamalkan sunnah Nabi dalam kehidupan kami.




Insya Allah, kalau korang ada masa, carilah novel-novel ini dan baca lah.. RAMLEE AWANG MURSYID adalah penulis ketiga dalam senarai 'Penulis Kegemaranku' selepas A. SAMAD SAID dan FATIMAH SYARHA, yang sentiasa aku ikuti perkembangan, dari segi penulisan karya dan lain-lain..


Adik-adik aku yang memperkenalkan novel kronologi Laksamana Sunan ini pada aku. Aku kalau baca novel macam ini, satu hari pun boleh habis. Masa sekolah dulu, novel sastera 'Bukit Kepong' dan 'Konserto Terakhir' aku habiskan separuh hari je. 'Bukit Kepong' lama sikit la sebab ceritanya agak berat, tapi 'Konserto Terakhir' aku habiskan dalam waktu 'prep petang' je ok.. Punya fokus nya baca, I never skipped a word when I read. English novel ke, Malay novel ke, every word aku ratah.


Mesti korang ingat aku suka baca novel kan? Sebenarnya tak. Aku baca apa yang orang recommend. Aku lebih berminat baca artikel dan majalah2 ilmiah sebab abah aku dah ajar aku baca artikel sejak aku umur 10 tahun lagi.. Masa tu memang la tak faham, tapi sebab dah terbiasa, lama-lama jadi habit la..


---@@ with regards from ][Y][a][n][n][e][ @@--- daftar ahli bioasli percuma!

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015