Oct 18, 2013

PROMOSI OKTOBER DAN KEAHLIAN SHAKLEE EKSKLUSIF !

Assalamualaikum Warahmatullah..

Tawaran ini terbuka kepada yang betul-betul berminat nak buat bisnes Shaklee.
Boleh refer tab 'KENAPA SHAKLEE' diatas untuk mengetahui keistimewaan menjadi ahli Shaklee dan peluang-peluang yang bakal anda kecapi serta advantage menjadi rakan niaga saya.
Jemput layari page ini..



Best Regards,

Nur Diana | ID: 845685
SMS/WhatsApp 0196658599
Email: yannedeclassic@gmail.com
FB Page: www.facebook.com/dyan2u

Oct 13, 2013

[PERKONGSIAN] Menyusu Badan Buat Kanak-kanak Lebih Cerdik

MENYUSU BADAN MEMBUAT KANAK-KANAK LEBIH CERDIK

Memberi susu badan boleh menyebabkan kanak-kanak lebih cerdik, menurut penyelidikan terbesar penyusuan badan. Walaupun sudah terdapat beberapa kajian sebelumnya yang mengaitkan susu ibu dan IQ tetapi ia diterima secara ragu-ragu kerana perbandingan dibuat diantara ibu yang memilih untuk menyusu badan dan tidak, dan ia lebih bergantung kepada faktor sosial dan intelektual ibu dan bukan dari kebaikkan susu badan itu sendiri.


Sekarang, faktor tersebut sudah dapat disangkal dalam penyelidikan saintifik terbesar pernah dilakukan dengan menunjukkan, menyusu badan meninggikan IQ kanak-kanak.

“Penyelidikan kami menunjukkan bukti yang kuat yang menyusu badan secara ekslusif dan dalam jangka masa yang lama (sekurang-kurangnya 6 bulan) mampu membuatkan kanak menjadi lebih bijak’ kata Prof Michael Kramer dari Universiti McGill, penyelidik utama yang percaya penemuan ini akan meninggikan usaha untuk mengalakkan, melindungi dan menyokong penyusuan badan.

Kajian awal dikritik kerana cara ia dibuat tetapi untuk membuat penyelidikan secara saintifik yang hanya boleh diterima pakai iaitu kajian secara terkawal dan rawak dikatakan tidak beretika kerana ia bermakna separuh dari bayi tidak berpeluang untuk menyusu badan.

Untuk mengatasi masalah ini, Prof Kramer dan rakan-rakannya pergi ke Republic of Belaurus dimana mereke mengkaji apa yang berlaku kepada ibu yang menyusukan badan yang di pilih secara rawak dengan mengalakkan mereka menyusu badan secara eklusif dan lebih lama.

Dalam majalah Archives of General Psychiatry, Prof Kramer menunjukkan keputusan setelah mengkaji 14,000 kanak-kanak selama 6.5 tahun.

Ini memberi peluang kepada penyelidik untuk membuat ukuran kesan menyusu badan keatas perkembangan kognitif (otak) tanpa diberat sebelah oleh perbezaan dari segi kebijaksaan ibu.

Kajian yang di biayai oleh Institutes of Health Research menunjukan yang jumlah bayi berusia 3 bulan yang di berikan susu ibu secara eksklusif adalah 7 kali lebih tinggi dari kumpulan control dimana galakan tidak diberikan.

Prof K membuat evaluasi ini pada 31 buah hospital dan klinik di Belarusian.

Keupayaan kognitif kanak di analisa dengan ujian IQ yang di kendalikan oleh doktor dan guru berdasarkan pencapaian akademik dari segi pembacaan, penulisan, matematik dan subjek yang lain.

Pada usia 6.5, kanak-kanak dari susuan ibu memperolehi secara purata 7.5 point lebih tinggi dalam intelek verbal dan 2.9 point lebih tinggi dalam ujian bukan intelek verbal. Guru-guru juga mendapati kanak-kanak ini mencapai kecemerlangan akademik lebih signifikan dari segi pembacaan dan penulisan.

“Kesan penyusuan badan terhadap perkembangan dan kecerdasan otak sudah lama popular dan menjadi topik hangat. Sementara kebanyakkan kajian awal lebih kepada kaitan sampingan, kajian kami adalah lebih random dan berupaya membuat kesimpulan diantara penyusuan dan intelektual disebabkan oleh susu ibu”, kata penyelidik itu.

“Walaubagaimanapun, ia masih tidak dapat menerangkan dengan jelas samada kebaikan menyusu badan disebabkan oleh kandungan susu atau berkait dengan fizikal dan interaksi sosial semasa menyusu”, kata penyelidik itu lagi.

Long-chain fatty acids utama dan kompaun yang dikenali sebagai insulin-like growth factor I, yang didapati didalam susu ibu mungkin bertanggung jawap terhadap perbezaan ini. Kemungkinan lain pula ialah komponen fizikal dan emosi semasa menyusu yang menjurus kepada perubahan kekal pada perkembangan otak. Menyusu badan juga meninggikan interaksi diantara ibu dan anak, dimana ini juga mungkin memberikan kesan positif terhadap perkembangan kognitif kanak-kanak.

Best Regards,

Nur Diana | ID: 845685
SMS/WhatsApp 0196658599
Email: yannedeclassic@gmail.com
FB Page: www.facebook.com/dyan2u

Jul 14, 2013

Bersahur dengan Cinch Shake.

SAHUR PANTAS.
BERTENAGA SEPERTI BIASA DI BULAN PUASA.
SIHAT DAN SELAMAT.
JOM SHAKE!



MENU SAHUR:
1 scoop vanilla shake mix + 1 scoop cafe latte shake mix + 1 sudu besar ESP + 400ml susu (saya pilih susu kambing higoat) + 3 - 4 kurma dibuang biji.

Cara - cara:

  1. Malam sblm tidur, saya bancuh susu utk 2 orang (saya dan suami) + 7 biji kurma direndam didalam susu dan disimpan di dalam peti sejuk.
  2. Saya bangun sahur, saya terus keluarkan susu + kurma saya dan blend smpi kurma hancur.
  3. Masukkan vanilla shake mix 2 scoop + cafe latte shake mix 2 scoop + ESP 2 sudu besar dan blend lagi.


* Kalau tak sempat buat step 1, saya bangun sahur dan just mix everything in the Shaklee shaker minus kurma. Shake dan minum serta makan 3 biji kurma.

Siang hari berpuasa, memang perut tak berbunyi gas langsung. Pengalaman yang berbeza daripada puasa2 yg sblm ini. Bezanya, pengambilan makanan semasa sahur; makanan yg kita masak mungkin menganndungi kandungan asid yang berlebihan tanpa kita sedari dan makanan-makanan ini lambat terhadam (kadar metabolisme badan berbeza bergantung pd individu), itu yang jadi angin tu. Cinch shake dan ESP berasaskan soya, so sifatnya lebih alkali. Begitu jugak susu kambing. Keempat-empat bahan ini (Cinch, ESP, susu kambing, kurma) cepat terhadam dan diproses oleh perut, so tenaga dapat diserap dengan segera.

[Info sampingan]
Sbb apa sy guna susu kambing? Penghidap gastrik tak boleh minum susu lembu sbb susu lembu bersifat asid. Susu kambing bersifat alkali. Dah hampir 4 tahun saya amalkan minum susu kambing, sbb time final year study dulu sy penah kena gastrik teruk! Alhamdulillah beransur pulih, sbb tak kronik kut, bkn nye hidap dah bertahun-tahun kan.. time puasa mmg tak penah gastrik. Time preggy hampir gastrik, tp smpt diselamatkan hua3 tp lagi best sbb masa tu minum yg fresh..

** Kalau lauk berbuka saya masih berbaki (kadang-kadang weekend suami boleh tolong ngasuh anak sambil saya masak, banyak la sikit boleh masak kan), so bawak ke sahur, saya akan minum ESP milkshake (200ml susu + 2 sudu besar ESP). Then, saya akan telan Vita-lea Iron, vitamin C dan Alfalfa.


Best Regards,

Nur Diana | ID: 845685
SMS/WhatsApp 0196658599
Email: yannedeclassic@gmail.com
FB Page: www.facebook.com/dyan2u

Jul 13, 2013

Meal Shakes French Vanilla

MEALSHAKES


Meal Shakes merupakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
  • Hidangan segera untuk para atlet
  • Kudapan menarik pada bila-bila masa
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium


Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Selain itu, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:

  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

  • Bayi bermula 1 tahun ke atas
  • Kanak-kanak
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua


Kelebihan Meal Shakes Shaklee:

  • membantu perkembangan minda dan IQ anak
  • menambah selera makan anak-anak
  • membantu masalah sembelit
  • mengatasi masalah selalu selsema dan asma
  • menguruskan badan

TEMPAHAN / PERTANYAAN / HARGA TERBAIK -- 0196658599 / yannedeclassic@gmail.com

Best Regards,

Nur Diana | ID: 845685
SMS/WhatsApp 0196658599
Email: yannedeclassic@gmail.com
FB Page: www.facebook.com/dyan2u

EPO vs GLA Complex (SHAKLEE)

Evening Primrose Oil (EPO) adalah antara supplemen yang biasa didengari dan terkenal dikalangan wanita yang peka terhadap kesihatan dalaman dan kecantikan luaran. Namun apa yang kita tidak tahu ialah bukan bahan EPO itu sendiri yang membantu dalam memperbaiki permasalahan wanita. Sebaliknya, bahan bernama Gamma Linoleic Acid (GLA) yang memainkan peranan penting.

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 ( Omega-6 Fatty Acid) yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Kebanyakan GLA dipasaran diproses daripada EPO. Manakala GLA Shaklee diproses daripada bijirin Borage (BORAGE SEED). GLA daripada BORAGE adalah 3 x LEBIH BERKESAN dan 3 x lebih CEPAT DISERAP berbanding EPO!! Oleh itu JELAS SEKALI bahawa pengambilan Shaklee GLA Complex adalah lebih baik daripada EPO.....



Kelebihan GLA Complex daripada Shaklee.
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran HAID
  • Membantu meningkatkan KESUBURAN - for those trying to conceive baby!
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain
  • Membantu dalam menangani MENOPAUSE
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan KULIT BERSERI dan LEMBAP
  • Membantu menangani EKZEMA
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal KENCING MANIS dan DARAH TINGGI
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
Dan ramai yang tidak tahu, sebenarnyan GLA Complex juga boleh diambil oleh kaum lelaki.

Jadi, apa tunggu lagi?

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN GLA COMPLEX PADA HARGA TERBAIK? HUBUNGI SAYA - 0196658599 / yannedeclassic@gmail.com

Best Regards,

Nur Diana | ID: 845685
SMS/WhatsApp 0196658599
Email: yannedeclassic@gmail.com
FB Page: www.facebook.com/dyan2u

May 30, 2013

DOA-DOA UNTUK MEMUSNAHKAN SEL-SEL KANSER.


DOA-DOA UNTUK MEMUSNAHKAN SEL-SEL KANSER.

Lapan surah ini diamalkan dan dibaca untuk memusnahkan sel-sel barah kanser. Jika pesakit dapat membacanya lagi baik. Jika tak terdaya atau kurang baik bacaannya maka boleh minta suami, ayah, ibu atau orang lain membaca untuknya.

Seelok-eloknya sebelum memulakan bacaan surah dibawah :

1. Istighfar 10x.
2. Salawat Nabi 10x.
3. Al-Fatihah 1x.

Sediakan sebotol secukupnya air yang bersih lagi suci dan setiap kali habis surah dibaca, ditiupkan kepada air. Pesakit dinasihat minum air bacaan tiap-tiap hari dan sapu/mandi pada anggota yang kena barah kanser. InsyaAllah kerana sakit dan sembuh semua kekuasaanNya.

1. Surah Al Maidah (Ayat 82-91).
2. Surah Al Araf (Ayat 70-81).
3. Surah Ar Ra'd (Ayat 16-28).
4. Surah Al Anbiyaa' (Ayat 38-50).
5. Surah Asy Syu'ara (Ayat 185-227).
6. Surah Az Zummar (Ayat 42-52).
7. Surah Ghafir (Ayat 67-77).
8. Surah Az Zukhruf (Ayat 52-70).

Kepada pembaca tolong sebarkan kepada ahli keluarga dan saudara yang sedang mengidap penyakit kanser. Semoga dengan menolong mereka yang sakit, akan juga mendapat pahala dari bacaannya serta pahala kerana menolong sesama hamba yang benar-benar memerlukan pertolongan dan penyembuhan dari-Nya.


Best Regards,

Nur Diana | ID: 845685
SMS/WhatsApp 0196658599
Email: yannedeclassic@gmail.com
FB Page: www.facebook.com/dyan2u

Apr 1, 2013

NUTRIFERON TM - Immune Support

Specifically formulated for IMMUNE SUPPORT.


Antara produk yg cepat nampak kesan. Clinical studies showed increase in immune system after taking NutriFeron for THREE DAYS.
Shaklee solution untuk anak kecik yg demam (THE BEST). Instead of giving paracetamol or voltren.
Also a good solution for sinus and asthmatic problems.

NutriFeron mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.

CHOOSE WISELY. CHOOSE ORGANIC. CHOOSE SHAKLEE.

APRIL PROMO BUY 6 FREE 1!!

Beli SATU pun boleh. Just contact me via sms or email k..

Best Regards,

Nur Diana | ID: 845685
SMS/WhatsApp 0196658599
Email: yannedeclassic@gmail.com
FB Page: www.facebook.com/dyan2u

Mar 31, 2013

Foods that help or harm your sleep..

What you eat affects how you sleep.
If you could pick the right foods to help you get the best sleep possible, wouldn't you? And if you knew which foods would hinder your restful slumber, wouldn't you avoid them? Now's your chance to learn which foods to eat, and which to steer clear of for a good night's sleep.


Reach for Tryptophan-Rich Foods.
We've all heard of warm milk's magical ability to send us off to dreamland. Do you know why it's true? Dairy foods contain tryptophan, which is a sleep-promoting substance. Other foods that are high in tryptophan include nuts and seeds, bananas, honey, and eggs.

Indulge Your Craving for Carbs.
Carbohydrate-rich foods complement dairy foods by increasing the level of sleep-inducing tryptophan in the blood. So a few perfect late night snacks to get you snoozing might include a bowl of cereal and milk, yogurt and crackers, or bread and cheese.

Have a Snack Before Bedtime.
If you struggle with insomnia, a little food in your stomach may help you sleep. But don't use this as an open invitation to pig out. Keep the snack small. A heavy meal will tax your digestive system, making you uncomfortable and unable to get soothing ZZZs.

Put Down the Burger and Fries!
As if you needed another reason to avoid high-fat foods, research shows that people who often eat high-fat foods not only gain weight, they also experience a disruption of their sleep cycles. A heavy meal activates digestion, which can lead to nighttime trips to the bathroom.

Beware of Hidden Caffeine.
It's no surprise that an evening cup of coffee might disrupt your sleep. Even moderate caffeine can cause sleep disturbances. But don't forget about less obvious caffeine sources, like chocolate, cola, tea, and decaffeinated coffee. For better sleep, cut all caffeine from your diet four to six hours before bedtime.

Medications May Contain Caffeine.
Some over-the-counter and prescription drugs contain caffeine, too, such as pain relievers, weight loss pills, diuretics, and cold medicines. These and other medications may have as much or even more caffeine than a cup of coffee. Check the label of nonprescription drugs or the prescription drug information sheet to see if your medicine interferes with sleep or can cause insomnia.

Beware of Heavy, Spicy Foods.
Lying down with a full belly can make you uncomfortable, since the digestive system slows down when you sleep. It can also lead to heartburn, as can spicy cuisine. Make sure to finish a heavy meal at least four hours before bedtime.

Keep Protein to a Minimum at Bedtime.
Sorry Atkins. Protein, an essential part of our daytime fare, is a poor choice for a bedtime snack. Protein-rich foods are harder to digest. So skip the high-protein snack before bedtime and opt for a glass of warm milk or some sleep-friendly carbs, like crackers.

Cut the Fluids by 8 P.M.
Yes, staying hydrated throughout the day is great for your body, but curtail your fluid intake before bed. You're sure to have interrupted sleep if you're constantly getting up to go to the bathroom.

Don't Be Fooled by a Relaxing Smoke.
Nicotine is a stimulant, with effects similar to caffeine. Avoid smoking before bedtime or if you wake up in the middle of the night.


[source:WebMD]


Best Regards,

Nur Diana | ID: 845685
SMS/WhatsApp 0196658599
Email: yannedeclassic@gmail.com
FB Page: www.facebook.com/dyan2u

Mar 29, 2013

BEYOND CALCIUM - Sakit gigi dan pinggang ? Jom ambik Ostematrix !!


Yanne mula alami sakit2 gigi dan pinggang sejak Adam masuk umur 8 bln. Takde keraguan lagi, mestilah kalsium dalam badan dah kurang kan. Antara sebabnya;
1) saya menyusukan Adam yg masih kuat menyusu dan kurg sgt mkn benda lain.
2) pengambilan / penyerapan kalsium drpd makanan yg sy mkn x mencukupi sbb sy mkn pn tak menentu. Kdg mkn, kdg idak, mkn pun bukan2, sekadar alas perut je..

Jadi, Yanne pun mula ambik Ostematrix. Alhamdulillah skrg dh kurang sakit2 pinggang especially. Dgn pertambahan berat Adam yg konsisten ni, Ummi Adam harus lebih kuat ! Nak dukung Adam lagi, nak kemas rumah bkn boleh gitu2 aje, kena angkat2 bagai.. sofa, TV stand (TV plak stail lama ade kepala kt belakang tu, bayangkan laa, kalo tulang tak kuat boleh patah pinggang wooo)..

Ostematrix = kalsium + magnesium + vit D utk penyerapan kalsium OPTIMUM !!
Special price still on smpi 31hb ni k..My sis and I pun nak borong buy 6 free 1 ni several sets sbb kami mmg pemakan tegar, combine with GLA utk masalah senggugut (dh pulih pun skrg alhamdulillah). About senggugut ni I will tell in other entries ok, coz it has everything to do with diseases frequently caused on women's inner organs like cancer, fibroid, cyst, menstrual, menopaus etc..

PROMOTION OSTEMATRIX BUY 6 FREE 1 still on until this 31st, so SPECIAL PRICE still ON ok? ORDER NOW!!


Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

Mar 20, 2013

Ohhh I'm ONE YEAR OLDER!!

Happy birthday to Yanne~
Happy birthday to Yanne~
Happy birthday to Yanne~
Happy birthday to Yaaaaanne~
Happy birthday to Yanne !!!!!

Come sing along~~
Arabic plak..

Sanah Helwah ya Yanne~
Sanah Helwah ya Yanne~
Sanah Helwah Sanah Helwah !
Sanah Helwah ya Yanne~~~~~~~

Lagi lagi...

Allah Selamatkan kamu~
Allah Selamatkan kamu~
Allah Panjangkan umur Yanne~
Allah Selamatkan kamu~

Okeh, SYOK SENDIRI SANGAT ! Hari ini adalah hari yang sangat istimewa bg Yanne. Kalau berpandukan bilangan haribulan pergerakan matahari, hari ini genaplah usia Yanne menganjak satu tahun daripada tahun lepas.. Hehe.. mane boleh cerita umur kite~~ ;P TERIMA KASIH pada you all yg wish di henpon, fesbuk, pm dsb termasuk lah mak, abah, adik2 dan kawan2... Syukuurr, masih sihat walafiat dan dapat lagi menghirup udara di bumi Allah ini..

Celebrations? Takde makne nye celebrate2.. Malam tadi hubby bwk gi makan KFC ajer~ Itupun sbb I tak sempat nak masak, due2 pun lapo, cari yang segera aje le.. Sebaik-baiknya, bawak2 la mengaji byk sket ke (tiap2 hari kene la ngaji gak man sepotong ayat, tapi hari special ni tambah lagi), solat sunat ke (kalau jarang bangun tahajjud tu boleh la start amalkan sempena hari lahir ni smpi bile2), kan.. Lebih berkat, lebih afdhal.. ameen..

Actually, Yanne ade buat GA lah, tapi GA ni dianjurkan oleh butik online saya (Dyanuraz Collections) bersempena bulan kelahiran saya ke dunia ini.

Come join the contest lah!! TWO categories ya. Category A for Facebook users and Category B for Bloggers. A candidate may be in either ONE category or BOTH.

Category A: Directly go to this photo (from Dyanuraz Collections FB Page) and follow the instructions given in the description.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=544804692208966&set=a.216538258368946.71332.207292195960219&type=1&relevant_count=1



Category B: Kindly click on this link. You will be directed to a blog entry. Follow the instructions given in the blog entry.
http://classic-stylish-fashion.blogspot.com/2013/03/ga-by-dyanuraz-collections.html





Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

Mar 6, 2013

Poslaju VS City Link / My SHAKLEE Ready Stocks!

Recently, people ie. consumers of Poslaju Courier Service have been complaining about its worse service in terms of delivery period particularly began about a month before Chinese New Year. Previously, the service was fine, I have to give credits on how efficient it was. But I am not going to discuss here about the causes and actions to be taken etc.. They'll improve gradually~

Not so much difference from other courier services pun. City Link Express for instant. I was expecting a parcel sent from Shaklee dated March 1, 2013 (Friday). I received sms from Shaklee for confirmation of order been couriered and the consignment number on Monday, March 4, 2013. I waited for it to be delivered on that day but none. So the next day, March 5, I tracked my parcel being from their website, it has arrived Kulim office by noon on March 4 !

I waited, and waited. I had a guess. This driver didn't want to drive to my living area.. This was my second parcel. During the delivery of my first parcel from Shaklee he called asking me to come to the roadside to take the parcel (huh??!!) since he's not in favour to come in. I said I cannot since I have a baby to take care of alone. So he came in but lost and complained on how far in he has to come (huh??!!). pfft.. My house was actually easy to find, he didn't have to masuk dalaaam sgt, my housing area is a new one and is near the in/out junction of my taman.. duh~ So this second time he still asked me to come to the roadside. I pun malas nk argue, so I told him that my husband will fetch the parcel at their office,but only tomorrow. I can imagine his relief in his voice. Pemalas ! The first parcel was nasib baik sbb delivered within one day. But this one? I have to wait until 3 days (discounting the not-working day) br I boleh makan my fish oil ! ughh.. (OmegaGuard dh habis. Next time, I have to order earlier, since this driver mmg unexpected.)

My two cents: Poslaju delivered a lot of parcels to me, tak complain pun tau~ Max THREE days confirm smpi ! Usually just one day~

So I ada few Shaklee ready stocks ! OmegaGuard, ESP, GLA Complex and Ostematrix. All at SPECIAL PRICE ! Just for my lovely customers~~ Do contact me via mediums listed below kalau nak try ok! Pasti mampu milik! Yanne dah cuba dah.. Memang berbaloi-baloi.

OmegaGuard:- contains EPA, DHA, Omega-3 Essential Fatty Acids 

  • DHA utk otak cerdas (anak bijak in shaa Allah).
  • EPA cegah kolesterol, tawar batuk dan asthma. 
  • Essential nutrients for preggies and lactating moms, older people who are keen to get cholesterol increase in blood etc., in fact, it's for EVERYONE!
  • for lactating mom, omega-3; reduces the risk of baby gets allergies, helps reduce post-natal weight by burning fats and increase in metabolisme, baby's brain development in connecting the brain cells, baby's eyesight gets better, higher IQ (proven).


ESP:- Soy Protein supplements FOR ALL. 

  • healthy, smooth beautiful skin.
  • energy booster.
  • milk booster (for lactation).
  • include in slimming program.
  • convenient for busy persons yang tak sempat nk mkn and always active (need a lots of energy).
  • and lots more. Boleh refer previous post on ESP.


GLA Complex:- women's BFF! Men should take too~ 

  • perbaiki sturuktur rambut.
  • halang tekanan darah tinggi.
  • bantu pelangsingan - halang pertambahan berat badan.
  • halang komplikasi diabetes.
  • perbaiki imflamasi kulit.
  • menentang kanser.
  • perbaiki prostatomegaly.
  • melambatkan menopaus.
  • kawalselia estrogen dan testosteron.


Ostematrix:- Beyond CALCIUM. Bukan sekadar kalsium. Gabungan Kalsium, Vitamin D dan Magnesium untuk penyerapan Kalsium yang OPTIMUM ! 

  • tulang kuat --> bertenaga.
  • penting utk ibu mengandung.
  • alternatif tambah susu badan.
  • alternatif utk org yg tak suka minum susu.
  • alternatif utk yg alah laktosa.
  • cegah sembelit !

This month's (June 2013) buy 6 free 1 promotion: OSTEMATRIX!! Contact me utk PENJIMATAN BERGANDA!!

PM facebook Yanne Abu @ SMS/WhatsApp/Telegram 019-6658599 for FREE CONSULTATION on products and prices..

Best Regards,

Nur Diana | ID: 845685
SMS/WhatsApp 0196658599
Email: yannedeclassic@gmail.com

Mar 5, 2013

"Changing Brands can Change Your Life"


For a few months now, I have consumed organic produce vitamins by the famous Dr. Shaklee.. Congratulations to me! And thanks a lot to my cousin-cum-coach, Putri Norin for her unrequited encouragements and advice.
Knew this product back in secondary school, long story~ Consumed ESP during confinement (May - June) for tester and continued until recent.. And now B-Complex, OmegaGuard (Fish Oil from deep sea) and Vita-lea Iron added in the list. More to come~
A full-time housewife, a mother to a 10mo (on 7/3) baby boy now and a small business entrepreneur, additional supplements are just as important to me as to other working moms out there!!
Thus I believe now that changing brands do change my life... *winks*

FB Page: http://www.facebook.com/YanneDeClassic (My personal thoughts/ideas and sharing)




Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

Feb 9, 2013

Vitamin B dan Kepentingannya.

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik. Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.




B Complex Shaklee lengkap vitamin B, ada 8 jenis vitamin B yg pntg utk menjaga kesihatan kita.
- UNTUK UMUM: B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.
- KHAS IBU MENGANDUNG DAN BERPANTANG: Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.

DAN FAKTOR YG AGAK PNTG JGK KALAU KITA NAK MAKAN VITAMIN -->> Produk Shaklee Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Mgkin kita selalu stress, selalu rasa nak marah2 atau tensen sbb kerja ke.. Suri rumah mcm sy ni pun bz jgk.. Bagi ibu menyusu kena bagi lebih perhatian bab ini sebab stress pun boleh menyebabkan susu ibu merudum.. So, kena banyak relax, takmo marah2.. B complex membantu penghasilan seratonin secara semulajadi utk memberi ketenangan dan mood yg stabil kpd kita.. Badan kita pun konfem lebih cergas sebab B complex menukarkan glukosa kepada tenaga ~

Nak satu? dua? tiga? Cuba satu dulu, less than RM60 pun untuk 4 bulan.. JIMAT SAAAANNGAAATTTT~~ Hubungi saya sekarang!


Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

PETUA SUPAYA ANAK TIDAK DEGIL


PETUA SUPAYA ANAK TIDAK DEGIL

1. Semasa anak, isteri atau suami sedang tidur inilah waktu yang paling sesuai terutamanya di waktu dua pertiga malam, kerana minda ‘bawah sedarnya’ (subconscius mind) adalah paling optimum ketika ini. Yang tidur hanyalah conscius mind (minda sedar).

2. Sentuhkan ibu jari anda ke langit-langit dan kemudian sentuhlah dengan halus ibu jari anda ke ubun-ubun orang yang ingin anda nasihati.

3. Semasa ibu jari di atas ubun-ubun, selawatlah ke atas junjungan Nabi Muhammad dan bacalah surah al Fatihah. Kemudian terus dengan berzikir di dalam hati dan jangan putuskan zikir anda.

4. Angkat ibu jari anda atau kalau boleh janganlah diputuskan zikir di dalam hati dan bercakaplah dengan suara yang agak perlahan agar tidak sampai mengejutkanya. Beritahulah apa yang ingin anda beritahunya. Kebiasaannya nasihatinya agar tidak selalu melewatkan solat, banyakkan berselawat, banyak bersabar, atau apa sahaja. Nasihatilah orang yang anda sayangi dengan apa sahaja nasihat yang anda inginkan. Jangan putuskan zikir anda, supaya zikir itu masuk bersama dengan nasihat anda.

5. Anda akan dapat melihat reaksi yang dia sedang menerima pernyataan anda iaitu kelopak matanya bergerak-gerak. Anda akan berjaya dengan kaedah ini dengan pertolongan Allah SWT.

Pernah di zaman Imam Abu Hanifah (Hanafi An Nu'man), seseorang pernah bertanya kepada bapa Imam Abu Hanifah. "Tuan, bagaimanakah tuan mendidik Hanafi sehingga begini istimewa jadinya. Jawab bapa Imam Abu Hanifah "saya didik Hanafi 40 tahun sebelum dia dilahirkan". Kalau didengar pernyataan ini tentu aneh bagi kita bukan. Bagaimana mungkin manusia yang belum dilahirkan sudah dididik. Namun apa yang ingin disampaikan oleh Tsabit (bapa Imam Abu Hanifah) ialah dia sendiri telah diasuh, manakala isterinya juga sudah dididik dan Hanafi sendiri sudah dididik sejak dari kandungan lagi.

Mengikut logik akal, acuan yang bulat mana mungkin menghasilkan kuih segi empat. Begitu juga dengan anak dan isteri kita. Mereka adalah cermin kepada diri kita sendiri.


Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

Feb 3, 2013

Apadia ESP yang HOT sangat ni??



[Sumber: Laman web Shaklee Malaysia]

"Merupakan Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

ESP Shaklee:

  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  • Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit."



MY VERY OWN TESTIMONIAL #1

Yanne start ambik ESP masa dalam pantang, sampai lah sekarang. Alhamdulillah, kalau tak sempat nak makan tu, ambik je ESP, in shaa Allah, bertenaga dan boleh sambung buat kerja. Maklum lah, masa tu Adam still exclusively bf, even now Adam masih sangat kuat menyusu. Apalagi nak kena layan dia lagi, bukan boleh dibiar main sorang-sorang, mesti nak cari ummi dia jugak. Nak masak pun tak sempat, nak makan apa? Pagi-pagi sempat minum cereal je.. So, bila ambik ESP rasa kenyang and tak rasa nak makan, malah boleh bertenaga lagi utk buat kerja-kerja rumah yang lain dan melayan Adam.

To maintain health, particularly to maintain qualitative breastmilk production, ESP should be taken thrice a day, 2 tablespoonful each time. But thus far, my breastmilk pun just ok, tak cair sangat since I take B-complex, Vitalea and Vitamin C as well. Apart from that, since pregnant, I never left the fish oil for EPA and DHA sources. Now, I ambik OmegaGuard Shaklee which contains the essential fatty acids (EFA).

My first canister of ESP was actually given by my cousin for trial, and I fell in love from the first taste. Now, I've become the authorized distributor of Shaklee products and I recommend you all to also drink ESP. ESP is for everyone ! Do contact me for free consultation and to order. Contact details are as listed below.


Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

Feb 2, 2013

Confinement: My own experience.


My first confinement experience, and I did not really obey certain important obligations like;
1 - we have to ikat rambut keatas very tightly so as to pull our face up, so tak lah muka cepat kendur.
2 - berbarut dan berbengkung, berpilis, like, everyday for 40 - 44 days.
3 - berurut as early as the third day.
4 - not to sleep during the day, like, do not ever, even take a nap!
5 - pakai bedak panas satu badan.
etc.,etc..

Kalau diikutkan memang banyaaaakkk.. Luckily, I'm the type of person who takes supplements. Whoever yang tak ambik supplements, memang kena really obey the traditions. They are good practice, tak rugi pun kalau ikut.

As for me, apart from the vitamins supplied by the hospital, I've also taken REDIANZE as early as the second day, since the first day was spent in the hospital. REDIANZE is a marine collagen product plus plus. Also has vitamin C that is good for recovering inner wounds etc. For more info, kindly refer http://diana-eskayvie2u.blogspot.com/

Besides that, I also get ESP supply from my cousin. Actually she wants me to taste first. I was searching for protein supplement to boost energy. You all know right, we've lost the energy along with the blood lost l thduring labor. So, logically, we need to restore and sustain our energy for the maintenance during postnatal care. We must obtain all the nutrients needed, what more with the baby feeding on our breastmilk. We still have to eat the vegetables and protein-source food like the fish, tempe (my all-time-favourite), meat, etc., but there is no guarantee that all the important nutrients are absorbed properly and sufficiently by our body. Some good protein might have been lost while the food is cooked under certain heat measure. ESP provides all the essential acid aminos and B vitamins needed by our body.

Tak buat berbarut with all the traditional herbs (Mustika Ratu, Nona Roguy, Sendayu Tinggi, Salindah have these mixed herbs untuk berbarut). My mother gave me an option to replace it by applying Losyen Mustajab Pati Halia to the stomache and also the forehead (to replace the pilis) everyday for 40 days before bertungku and berbengkungBab brtungku pulak, bertungku dengan tungku besi, ramai yg bertungku menggunakan batu sungai, but in my family memang turun temurun guna tungku besi. The one that I used was of course my mother's. Sangkak-menyangkak tu memang best, walaupun tersengguk-sengguk menahan ngantuk, sometimes, siap tertido then terkejut jaga sbb rasa panaaasss je kat perut.. ooppss ter'overdose' bg heat plak.. kih kih kih.. experience~

Berbengkung? Ohohoho.. Yang ni I must tell ! I x buat! My mother menyinga laaa, apalagas kan? She wants me to wear bengkung ikat kain panjang 5 meter tu.. Imagine just how much time is taken just to ikat your stomach ketat2? I couldn't. First, I prioritize my baby Adam on top of my own self. He's sooo babyyyy, I couldn't hear a single cry from his mouth, I left everything I was doing and lifted him to feed him. I memang tak sangguppp sangaattt... Even halfway bertungku pun, I will stop. Second, berpeluh-peluh kut nak melilitnya.. Tengok gambar bawah ni. Kiri: Bengkung moden. Kanan: Bengkung kain panjang.



Before deliver lagi, I dah ckp kat mak, I nak pakai yang belah kiri ni.. Senang, tarik je tali kat depan tu.. Tapi mak berkeras suruh pakai yang belah kanan, yang mak punya dulu.. Sudahnya, langsung tak pakai..

And then, I ada minum rempah untuk kecutkan rahim for three days. Mak buat bagi sedap, so memang tak complaint part ni.. hihi.. ramuan nya senang je, kunyit hidup + asam jawa + gula kabung. Rempah ni jugak diminum bertujuan untuk cuci rahim kita.

After 2 weeks baru lah berurut tiga hari berturut-turut.. Was a bit late but still have to. Supposedly, as early as the third day. Time ni lah, tukang urut tu tolong ikatkan rambut ketat2 ke atas. Tapi, lepas tu turun gak.. Memang bab tu tak dapat nak disiplinkan diri.

Pantang larang mcm tak boleh tido siang tu I tak dapat ikut. Plus, my mom pun tak strict.. Selamber je tido.. kih kih kih..

Bab makan dalam pantang tak sebut lagi ni.. Next post Yanne cerita, my food dalam pantang sedap-sedap.. (for me la) 'coz I memang jenis yg makan simple2 je.. :)

Best Regards,
 ][Y][@nN][e][



Jan 22, 2013

Confinement: Vitamins and Supplements VS Traditional Remedies.

Basically, the vitamins and supplements needed for postnatal care are not very much different from those needed during natal. In fact, they are all the same ones - iron, folic acid, vitamin B complex and vitamin C. We might be subscribed with extra other pills depending on the body condition as well.

Giving birth is both exhausting and emotional, resulted from losing blood and changes in hormones. We may feel sore physically, particularly if we have had stitches. 

Let's look at the importance of these vitamins mentioned above:
IRON helps to form hemoglobin and plays an important part in immunity function. Lack in iron results in fatigue, breathing hardship and anemia.
FOLIC ACID is important in the production of energy and the formation of red blood cells. It functions to the fullest when taken with vitamin B12 and vitamin C. It also helps in the event of depression and "anxiety".
VITAMIN B COMPLEX which normally consists of B1, B2, B3, B5, B6 and B12 helps in reducing stress, releasing exhausted body, repairing wounds, in the formation of red blood cells, reducing sensitiveness and tact, building stronger memories, etc.
VITAMIN C acts as antioxidant. It helps in the production of anti-stress hormone and interferon, an important protein for immunity system, and increase the absorption of iron. It is also needed in the formation of collagen.

All in all, lacks in all of the above resulted in fatigues and anemia. I basically summarize to focus on their functions during postnatal care. Kindly google for more info.

Other than that, how about practising the Prophet's Sunnah way?
Goat's milk, honey, coffee and dates. They help a lot in retaining and restoring energy, boosting breast milk and providing the best nutrients for both mother and breastfed baby.

Now, about the traditional remedies. How were they practised?
'Berbarut', 'berbengkung', 'berpilis', 'bertungku', drink 'jamu' remedy for inner repair, etc, all are practised differently based on regularities and ethnics including the dos and don'ts during confinement and the time period is also different from one to another. There are also several well-known local brands that offer 'confinement care set'. If you are lucky, like me hehe, my mother took care of everything even 'rempah kecutkan rahim' was prepared by her.

As for me, I went through my confinement period having both supplements and traditional ways. I include ESP and REDIANZE for energy booster since I breastfed my baby boy and still am. I'll share about my confinement experience in my next post ya.. Adios..

Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 



Jan 2, 2013

Project Mega 2013: Home-schooling Adam.

Project Mega 2013: Home-schooling Adam Nur Salim.

Schedule:-
[a] Preparation: THE first quarter of the year (done by May).
[b] Project commence: May 2013 (Adam turns ONE).

Source of references:-
1 - Mummies' blogs/websites/FB pages.
2 - Parenting Books (by own findings or suggestions from no.2).
3 - Other web sources (by own findings or suggestions from no.2).
4 - How we are home-schooled by our parents.

Outcomes' Presentation: Presented in the form of blogging, attached with pictures, sources and links.



Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015