Feb 9, 2013

Vitamin B dan Kepentingannya.

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik. Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.
B Complex Shaklee lengkap vitamin B, ada 8 jenis vitamin B yg pntg utk menjaga kesihatan kita.
- UNTUK UMUM: B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.
- KHAS IBU MENGANDUNG DAN BERPANTANG: Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.

DAN FAKTOR YG AGAK PNTG JGK KALAU KITA NAK MAKAN VITAMIN -->> Produk Shaklee Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Mgkin kita selalu stress, selalu rasa nak marah2 atau tensen sbb kerja ke.. Suri rumah mcm sy ni pun bz jgk.. Bagi ibu menyusu kena bagi lebih perhatian bab ini sebab stress pun boleh menyebabkan susu ibu merudum.. So, kena banyak relax, takmo marah2.. B complex membantu penghasilan seratonin secara semulajadi utk memberi ketenangan dan mood yg stabil kpd kita.. Badan kita pun konfem lebih cergas sebab B complex menukarkan glukosa kepada tenaga ~

Nak satu? dua? tiga? Cuba satu dulu, less than RM60 pun untuk 4 bulan.. JIMAT SAAAANNGAAATTTT~~ Hubungi saya sekarang!


Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015