Feb 9, 2013

Vitamin B dan Kepentingannya.

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik. Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.
B Complex Shaklee lengkap vitamin B, ada 8 jenis vitamin B yg pntg utk menjaga kesihatan kita.
- UNTUK UMUM: B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.
- KHAS IBU MENGANDUNG DAN BERPANTANG: Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.

DAN FAKTOR YG AGAK PNTG JGK KALAU KITA NAK MAKAN VITAMIN -->> Produk Shaklee Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Mgkin kita selalu stress, selalu rasa nak marah2 atau tensen sbb kerja ke.. Suri rumah mcm sy ni pun bz jgk.. Bagi ibu menyusu kena bagi lebih perhatian bab ini sebab stress pun boleh menyebabkan susu ibu merudum.. So, kena banyak relax, takmo marah2.. B complex membantu penghasilan seratonin secara semulajadi utk memberi ketenangan dan mood yg stabil kpd kita.. Badan kita pun konfem lebih cergas sebab B complex menukarkan glukosa kepada tenaga ~

Nak satu? dua? tiga? Cuba satu dulu, less than RM60 pun untuk 4 bulan.. JIMAT SAAAANNGAAATTTT~~ Hubungi saya sekarang!


Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

PETUA SUPAYA ANAK TIDAK DEGIL


PETUA SUPAYA ANAK TIDAK DEGIL

1. Semasa anak, isteri atau suami sedang tidur inilah waktu yang paling sesuai terutamanya di waktu dua pertiga malam, kerana minda ‘bawah sedarnya’ (subconscius mind) adalah paling optimum ketika ini. Yang tidur hanyalah conscius mind (minda sedar).

2. Sentuhkan ibu jari anda ke langit-langit dan kemudian sentuhlah dengan halus ibu jari anda ke ubun-ubun orang yang ingin anda nasihati.

3. Semasa ibu jari di atas ubun-ubun, selawatlah ke atas junjungan Nabi Muhammad dan bacalah surah al Fatihah. Kemudian terus dengan berzikir di dalam hati dan jangan putuskan zikir anda.

4. Angkat ibu jari anda atau kalau boleh janganlah diputuskan zikir di dalam hati dan bercakaplah dengan suara yang agak perlahan agar tidak sampai mengejutkanya. Beritahulah apa yang ingin anda beritahunya. Kebiasaannya nasihatinya agar tidak selalu melewatkan solat, banyakkan berselawat, banyak bersabar, atau apa sahaja. Nasihatilah orang yang anda sayangi dengan apa sahaja nasihat yang anda inginkan. Jangan putuskan zikir anda, supaya zikir itu masuk bersama dengan nasihat anda.

5. Anda akan dapat melihat reaksi yang dia sedang menerima pernyataan anda iaitu kelopak matanya bergerak-gerak. Anda akan berjaya dengan kaedah ini dengan pertolongan Allah SWT.

Pernah di zaman Imam Abu Hanifah (Hanafi An Nu'man), seseorang pernah bertanya kepada bapa Imam Abu Hanifah. "Tuan, bagaimanakah tuan mendidik Hanafi sehingga begini istimewa jadinya. Jawab bapa Imam Abu Hanifah "saya didik Hanafi 40 tahun sebelum dia dilahirkan". Kalau didengar pernyataan ini tentu aneh bagi kita bukan. Bagaimana mungkin manusia yang belum dilahirkan sudah dididik. Namun apa yang ingin disampaikan oleh Tsabit (bapa Imam Abu Hanifah) ialah dia sendiri telah diasuh, manakala isterinya juga sudah dididik dan Hanafi sendiri sudah dididik sejak dari kandungan lagi.

Mengikut logik akal, acuan yang bulat mana mungkin menghasilkan kuih segi empat. Begitu juga dengan anak dan isteri kita. Mereka adalah cermin kepada diri kita sendiri.


Best Regards,
 ][Y][@nN][e][ 

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015