Feb 21, 2014

Insomnia, Kebas-kebas Tangan/Kaki Tanda-tanda Kurang KalsiumOstematrix dah setahun lebih menjadi suplemen wajib saya sebelum tidur. Baru2 ni, suami pun dah berjangkit. Baru dia tau penangan Ostematrix. Kalau dulu asyik mengadu lenguh2 badan, lenguh kaki, tidur terganggu, sukar untuk bangun subuh... Sekarang semua itu dah tak ada lagi. Cuma ambil 4 bijik shj sebelum tidur..

Info lanjut ttg Ostematrix, boleh teruskan bacaan anda..

Kelebihan ostematrix:
* menguatkan tulang
* memperbaiki kekejangan dan kebas
* meringankan stress
* memperbaiki masalah stress
* pengalkalian badan
* memperbaiki hyperaktif perut dan gastrik

Antara kandungan yg terdapat dalam ostematrix adalah:
♥ Kalsium
♥ Magnesium
♥ Vitamin D
♥ Boron
♥ Zinc
♥ Copper
♥ Manganese

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah. 

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

Kesemua 6 nutrien ini (selain kalsium sendiri), adalah sangat penting dalam membantu proses penyerapan kalsium oleh tulang kita. Tanpa nutrien2 ini, badan tidak dapat menyerap kalsium yang diambil dengan optimum.

Nur Diana a.k.a. Yanne Abu (fb)
Shaklee ID: 845685
PM/Telegram/WhatsApp/WeChat
019-6658599
FB Page: Dyan2u Wellness Bay

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015