Dec 10, 2015

Kisah Cinta OmegaGuard Ummi dan Adam..

Sedar tak sedar dah tiga tahun rupanya Ummi dan Adam makan minyak ikan ni.. ramai mummies yg tanye pasal OmegaGuard ni nak bagi kt anak2 sbb risau anak tak suka.. jangan risau, kebanyakkan anak yg dh boleh chew, depa chew ja minyak ikan ni... sedap jaa kt mulut depa... dh besaq sket ada yg pandai telan ikut mcm mak diaa..

Adam mula chew OmegaGuard Shaklee since umor 1 tahun kalau tak silap.. memang dia pandai mintak sendiri dah.. sebelum tu I juz cut hujung capsule and mix in his porridge.. alhamdulillah sampai sekarang dah masuk 3 tahun 7 bulan Adam masih makan OmegaGuard 1-2 bijik sehari disamping vitamin-vitamin lain (Chewable Vita-C 100gm dan Chewable Vitalea for Children).

Jom tengok carta perbezaan di bawah:


Kenapa ramai yg percaya dgn OmegaGuard Shaklee? KAJIAN telah dijalankan, terbukti, berbanding produk lain, minyak ikan shaklee mengandungi 900mg kandungan EPA dan DHA, yg paling banyak! Sbb tu ianya berkesan!

Bagi ibu hamil yang mengambil suplemen minyak ikan, selain baik utk mengawal kolesterol, ia juga baik utk bayi dalam kandungan. Pengambilan minyak ikan semasa hamil yang mencukupi dapat membantu perkembangan penglihatan dan otak bayi.

Untuk anak-anak pula, minyak ikan membantu menghindarkan mereka daripada sakit yang berlarutan seperti batuk2 dan asthma, selesema dan demam. Anak-anak juga akan lebih cepat menangkap apa yang dipelajari sehari-harian.. mmg suplemen wajib untuk anak yang bijak!


Kalau kita compare susu formula yg ada DHA dgn OmegaGuard Shaklee, mmg OmegaGuard menang la sbb 1 capsule OmegaGuard ade 900mg DHA, berbanding dlm FM di atas satu tin 1.6kg tu ada 628mg DHA jeee? Jadi lah pengguna bijak... 1 capsule OmegaGuard tu tak sampai rm1 punnn....

Kalau nak khasiat lain mcm FM, Shaklee ada Mealshakes yang jauh lebih baik lagi (anak mudah lawas, tak sembelit, selera makan meningkat for picky-eater, sakit demam cepat baik dan susah nak jatuh sakit sebab nutrisi yg diambil cukup dan lain2 lagi). Kalau nak cerita kena buat satu post lain khas utk Mealshakes sahaje... akan datang ok...


Dec 1, 2015

Vitamin C dan simtom-simtom kekurangan.

Vitamin C antara kesukaan saya sejak kecil. Dulu macam-macam brand saya ambil, berperisa oren, strawberi pun.. sedap, budak mana la yang tak suka kan? Jom tengok gambar bawah ni.


Ada tak anda atau ahli keluarga anda yang mengalami masalah-masalah seperti dalam gambar?
Kalau ada, anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam badan!!

Vitamin C adalah jenis vitamin yang larut air. Ia tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia. Seorang dewasa memerlukan 1000gm Vitamin C setiap hari. Vitamin C yang berlebihan pula akan keluar dari badan kita melalui urin. Kita digalakkan untuk mengambil Vitamin C dengan memakan buah-buahan yang kaya dengan sumber Vitamin C seperti buah oren dan betik.


Pengambilan vitamin C yang mencukupi oleh ibu sewaktu tempoh kehamilan dan penyusuan bayi secara eksklusif membantu menguatkan sistem imun bayi!

Tahu tak? Untuk nak dapatkan sehingga 1000gm Vitamin C sehari, kita kena makan 12 biji buah oren? Larat ke? Kalau mampu tak salah.. Atas kesedaran yang sama jugak lah, syarikat-syarikat farmaseutikal memghasilkan kapsul-kapsul vitamin C sebagai suplemen tambahan termasuklah Shaklee Corporation yang telah berusia 100 Tahun ni..

Sebiji kapsul Shaklee Sustained Release Vita-C mengandungi 553gm vitamin C yang dilepaskan ke dalam badan setiap jam selama 5 jam! Ini telah dibuktikan melalui ujian klinikal makmal.


Shaklee Sustained Release Vita-C ini sebenarnya salah satu "SUPER STAR PRODUCTS" Shaklee tau..

Fact: "The science of natural sustained release" vitamin C was first invented by Shaklee.

Kelebihan Vitamin C Shaklee ni;
  • Setiap tablet mengandungi 7.5 hidangan buah oren termasuk kulitnya (553mg) dan melepaskan 1.5 vitamin C drpd buah itu kpd badan kita setiap jam selama 5 jam! 
  • Kajian klinikal telah membuktikan bahawa 2 tablet vitamin C (dlm jarak 5 jam) mampu bertahan di dalam plasma darah selama 24 jam. 
  • Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavanoid (25% bioflavanoid, yg diekstrak drpd kulit buah) yg juga dipanggil Vitamin C Complex. Ia berupaya meningkatkan keberkesanan vitamin C dlm badan kita, mengurangkan inflamasi serta melawan jangkitan bakteria dan radikal bebas.
  • Manfaat Utama: Menghasilkan kolagen - menggalakkan pembentukan kolagen. Kolagen merupakan bahan binaan asas kpd otot, tisu, gusi, tulang dan ligamen. Oleh itu, ia boleh membaiki KEDUT-KEDUT dan mencegah OTOT-OTOT MENGGELEBER.

Ambil Vitamin C setiap hari utk KULIT YG LEBIH PUTIH, MELAMBATKAN PENUAAN dan MENGHINDAR PEMBENTUKAN PIGMEN !!

P/s: Untuk dapatkan sebotol atau lebih Sustained Release Vita-C anda, DM ig @dyanrazis atau WhatsApp 0196658599 atau PM di FB Page.

Best Regards,

WhatsApp 0196658599
FB Personal: Yanne Abu

Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015