Nov 14, 2015

Merancang Pemakanan Harian VS Mengambil Suplemen Tambahan


MAKANAN YANG SIHAT ?
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Umumnya, makanan yg sihat adalah makanan yg dimasak di rumah.
Adalah lebih baik jika kita rancang pemakanan kita seharian. Apa yg kita nak makan untuk breakfast, snack, makan tengahari dan makan malam kita.
Sebab apa?
Ini supaya pengambilan gula, garam, lemak dan lain-lain dapat dikawal semaksimum yg boleh.
Kita yang memilih gaya hidup kita untuk kekal sihat.
Tetapi umumnya juga diketahui, tidak semua nutrien dalam makanan itu dapat diserap sepenuhnya oleh badan kita. Ada juga nutrien yang hilang semasa dimasak sekiranya kita tidak mengawal kepanasan dan tempoh memasak dengan betul.
Vitamin C pula contohnya, tidak dapat dihasilkan oleh badan. Badan manusia memerlukan 1000mg vitamin C sehari yang boleh didapati drpd memakan 12 biji buah Oren segar.
Sebab itu kita disarankan mengambil Vitamin dan Suplemen tambahan untuk menampung lompang2 nutrisi seharian kita..
Shaklee ada menyarankan Set Keperluan Harian yang terdiri daripada Vitalea Iron Formula, ESP dan OmegaGuard untuk membantu memenuhi diet keperluan harian anda.


Dyan biasanya akan turut sarankan untuk ambil Vitamin C juga dalam diet harian kita. Kenapa? Bagi Dyan Vitamin C sangat penting seperti yang telah dinyatakan di atas tadi, badan kita tidak mampu menghasilkan Vitamin C yang cukup untuk keperluan badan. Sebab itu kita perlu ambil sekurang-kurangnya 500mg Vitamin C sehari!


Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kelebihan setiap suplemen ini anda boleh klik pada labels atau hubungi Dyan di WhatsApp/Telegram +6019-6658599.

Psst.. bulan ini ada promosi Sustained Release Vita-C 553mg tau.. untuk info hubungi Dyan cepat yee..

Sudi-sudi lah jadi kawan fb Dyan:
 Yanne Abu @ url:  www.facebook.com/yanne.abu 

Untuk info dan tips berkenaan projek TnF, sila 'like' fb page:
 Body Shaping and Weight Management Concept 
@ url:  www.facebook.com/trimandfitshakleemalaysia 


Projek 'Trim and Fit' 2015/2016

Tanggal 1 November 2015, cabaran 'Trim & Fit in 100 Days' yang diterajui oleh keluarga 'Wholesome Wellness Family Global' telahpun bermula!!

Maaf kepada yang tak dapat masuk dalam list Kumpulan Pertama ni sebab saya sendiripun dan setahun lebih tak update tulisan di blog... rindu sangat nak berblog sebenarnya.. Alhamdulillah, anak sulong si Adam Nur Salim dah 3 tahun 6 bulan sekarang dan sudah boleh faham privasi kerja ummi nya. Tetapi anak tetaplah anak. Tiba ragamnya kalah juga ummi pada kehendak dia. Saya tetap bersyukur sangat ke hadrat Allah..

Sekarang, berbalik pada projek yang kami pendekkan kepada TnF, senang sikit nak sebut hihi.. Alhamdulillah masuk hari ini genap 14 hari i.e. 2 minggu berjalannya projek ini. Kami telah wujudkan sebuah kumpulan di aplikasi 'WhatsApp' bagi memudahkan kami memantau perkembangan peserta setiap hari. Pelbagai tips dan info dikongsikan bersama-sama samada dari pihak admin mahupun peserta. Kami menekankan konsep 'Have Fun while we Trim and Fit!!' supaya peserta tidak terlalu tertekan dengan tabiat yang baru sempena projek ini.

Setiap 7 hari i.e. genap 1 minggu peserta akan melaporkan perkembangan berat dan ukurlilit bahagian badan tertentu dan pihak admin projek akan buat 'post-mortem' bagi membantu meningkatkan prestasi setiap peserta. Alhamdulillah, peserta-peserta memberikan kerjasama yang baik. Nampak kesungguhan mereka untuk menjalani kehidupan yang lebih sihat!

Sekian dulu perkongsian berkenaan TnF hari ini.

Sudi-sudi lah berkawan dengan saya di facebook:
Nama: Yanne Abu @ url:  www.facebook.com/yanne.abu 

Untuk perkongsian TnF di fb Page, boleh 'like' page:
 Body Shaping and Weight Management Concept 
@ url:  www.facebook.com/trimandfitshakleemalaysia 


Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015