Dec 10, 2015

Kisah Cinta OmegaGuard Ummi dan Adam..

Sedar tak sedar dah tiga tahun rupanya Ummi dan Adam makan minyak ikan ni.. ramai mummies yg tanye pasal OmegaGuard ni nak bagi kt anak2 sbb risau anak tak suka.. jangan risau, kebanyakkan anak yg dh boleh chew, depa chew ja minyak ikan ni... sedap jaa kt mulut depa... dh besaq sket ada yg pandai telan ikut mcm mak diaa..

Adam mula chew OmegaGuard Shaklee since umor 1 tahun kalau tak silap.. memang dia pandai mintak sendiri dah.. sebelum tu I juz cut hujung capsule and mix in his porridge.. alhamdulillah sampai sekarang dah masuk 3 tahun 7 bulan Adam masih makan OmegaGuard 1-2 bijik sehari disamping vitamin-vitamin lain (Chewable Vita-C 100gm dan Chewable Vitalea for Children).

Jom tengok carta perbezaan di bawah:


Kenapa ramai yg percaya dgn OmegaGuard Shaklee? KAJIAN telah dijalankan, terbukti, berbanding produk lain, minyak ikan shaklee mengandungi 900mg kandungan EPA dan DHA, yg paling banyak! Sbb tu ianya berkesan!

Bagi ibu hamil yang mengambil suplemen minyak ikan, selain baik utk mengawal kolesterol, ia juga baik utk bayi dalam kandungan. Pengambilan minyak ikan semasa hamil yang mencukupi dapat membantu perkembangan penglihatan dan otak bayi.

Untuk anak-anak pula, minyak ikan membantu menghindarkan mereka daripada sakit yang berlarutan seperti batuk2 dan asthma, selesema dan demam. Anak-anak juga akan lebih cepat menangkap apa yang dipelajari sehari-harian.. mmg suplemen wajib untuk anak yang bijak!


Kalau kita compare susu formula yg ada DHA dgn OmegaGuard Shaklee, mmg OmegaGuard menang la sbb 1 capsule OmegaGuard ade 900mg DHA, berbanding dlm FM di atas satu tin 1.6kg tu ada 628mg DHA jeee? Jadi lah pengguna bijak... 1 capsule OmegaGuard tu tak sampai rm1 punnn....

Kalau nak khasiat lain mcm FM, Shaklee ada Mealshakes yang jauh lebih baik lagi (anak mudah lawas, tak sembelit, selera makan meningkat for picky-eater, sakit demam cepat baik dan susah nak jatuh sakit sebab nutrisi yg diambil cukup dan lain2 lagi). Kalau nak cerita kena buat satu post lain khas utk Mealshakes sahaje... akan datang ok...


Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015