Jan 14, 2016

Myself after THREE YEARS with Shaklee Lifestyle.

Myself.

I started taking ESP after giving birth to my first child, May2012. Satisfied with the Shaklee Effect then, I decided to explore more about the products.

In January 2013, I took my first baby step. I became a Shaklee member and started consuming GLA Complex and other essential vitamins such as Sustained Release Vita-C, B Complex, Vita-E, Ostematrix, Collagen Powder and OmegaGuard.

Being a full-time housewife and a mother to a fully breastfed baby circa 2012 until 2015, these vitamins have really helped in maintaining my inner health and beauty. Fatigueness is out of question. I could do all the house chores and still give the best milk to my child.


Now, I have consumed almost all of the products including the Home Products.

Natural green products always give the best result!

The last photo above is about a WhatsApp conversation between me and a customer. I met her to deliver her bottle of Sustained Release Vita-C 553gm. She was a bit excited after seeing yours truly in person and can't wait to try other beauty healthy products.

Be the walking testimony.
Be the walking beauty people are looking for from the products we consume.
.
.
Join us now!
WhatsApp 019-6658599 for consultation.
We provide trainings online and offline at your own will and convenience.


Jan 10, 2016

Diari TnF #6: Sampai bila nak salahkan "environment"?

I have to agree with this. Salah seorang admin utama TnF ada mengutarakan perkara ini. Saya quote seperti di bawah:

" Kalau Kita Hanya hoping we change, we will produce the same results..... & Kita akan continue salahkan anak lah, familylah, kenduri, kerja, takde masa, apa2 about our environment semua salah..... "

Sampai bila kita nak lepas tangan terhadap sesetengah perkara yang kita lakukan, cakapkan atau fikirkan? 'Be responsible', kata omputeh.. Betul ? Setuju ? Abah saya selalu sebut, "kita yang buat dia". Maksudnya, semua di tangan kita. Nak seribu daya, kalau dah tak nak tu berjuta-juta lah dalihnya. Faham ke faham ?

"It takes two to tango".



Kerjasama kumpulan memang sangat penting. Bayangkan sebuah organisasi yang hanya diterajui seorang sahaja. Semua perkara dia kena fikir seorang diri. Agak-agak lepas 3 bulan di mana organisasi itu berada ? Masih hidup atau terkubur?

Sama juga dengan program-program nak sihat nak kurus ni.. kita sama-sama ambil bahagian dalam kumpulan; cetus idea, beri sokongan, ambil tindakan jika tersasar dari visi dan misi dan saling memberi peringatan supaya setiap kita tidak lari dari landasan. Tips dan info sentiasa di berikan, tetapi jika tiada tindakan susulan tak berguna jugak kan? Untuk siapa? Untuk diri kita juga..

Sebab itu seperti yang pernah saya post sebelum ini tentang "semuanya PERCUMA!!", ya, dalam TnF semua kami bagi percuma.. tiada bayaran dikenakan. Tinggal anda sahaja yang nak buat atau tidak.

Anda tidak perlu menjadi seorang yang obes untuk menyertai TnF..

Jika anda rasa anda tak 'fit', lembik lesu tak bermaya, malas untuk menyertai aktiviti rekreasi, terus bagi nama untuk program TnF musim seterusnya.

Yang BMI atas normal sudah tentulah lebih digalakkan.. nama pun "Trim and Fit" kan... kita trim dan kita fit kan lagi.. kurangkan berat dan kurangkan inci !!

Untuk mendaftar, WhatsApp Dyan di 0196658599 sekarang..


Jan 9, 2016

Diari TnF #5: Tidur yang Berkualiti

Alhamdulillah.. Dah nak masuk Bulan Ketiga program TnF ni.. Bulan Pertama dah ada pemenang. Bulan Kedua masih dalam kiraan. Kami kira berdasarkan jumlah paling banyak penurunan berat dan inci serta komitmen yang ditunjukkan.

Hari ni telah ditambah satu lagi 'habit' baru utk peserta TnF iaitu 'habit' tidur yang berkualiti. Tidur yang cukup meningkatkan enzim leptin iaitu enzim pencernaan yang membantu mengelakkan kita daripada makan berlebihan.

Habits TnF ni adalah habits yang mudah yang kita nak teruskan walaupun dah cukup 100 hari! Aktiviti-aktiviti dalam TnF juga sangat santai sebab kami percaya semua orang mesti enjoy untuk 'look trim & fit', jadi kebanyakan nya adalah DIY di rumah, pejabat atau di mana-mana sahaja (gym, taman rekreasi dll)

Best kan? Jom join TnF untuk batch yang akan datang!!

Sudi-sudi lah jadi kawan fb Dyan:
Yanne Abu @  www.facebook.com/yanne.abu 

Untuk info dan tips berkenaan projek TnF, sila 'like' fb page:
 Body Shaping and Weight Management Concept
@ url: www.facebook.com/trimandfitshakleemalaysia 


Adakah anda atau ahli keluarga anda mengalami tanda-tanda seperti dalam gambar?Anda mungkin KEKURANGAN VITAMIN C dalam...

Posted by Dyan2u Shaklee Vitamins Kulim Kedah on Sunday, November 29, 2015